achtergrondafbeelding

Autozoeker

Fiat Panda

De allereerste Fiat ‘oer-Panda’ werd in 1980 geïntroduceerd. De auto werd ontworpen volgens het recept dat wel meer iconische volksauto’s heeft voortgebracht: betaalbare, simpele techniek en veel praktisch gebruiksgemak. Ontwerper Giugiaro noemde de auto zelf het automobiele equivalent van een spijkerbroek. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De allereerste Fiat ‘oer-Panda’ werd in 1980 geïntroduceerd. De auto werd ontworpen volgens het recept dat wel meer iconische volksauto’s heeft voortgebracht: betaalbare, simpele techniek en veel praktisch gebruiksgemak. Ontwerper Giugiaro noemde de auto zelf het automobiele equivalent van een spijkerbroek.

Populair
De eerste Panda bleek een schot in de roos. Zonder al te veel aanpassingen wist de auto het van 1980 tot en met 2003 vol te houden, met 4,5 miljoen verkochte exemplaren. In 2003 was het tijd voor opvolging in de vorm van de tweede generatie Panda. Ook dat was een vierkant model, maar deze keer wel ontworpen voor alle eisen waaraan een moderne stadsauto moest voldoen. Dit model wist het met nauwelijks wijzigingen tot 2012 vol te houden, met deze keer ruim 2 miljoen verkochte exemplaren.

Off-road
Een jaar eerder verscheen al het huidige model, dat het wederom goed doet in de verkopen en inmiddels de 1 miljoen exemplaren is gepasseerd. Al sinds het eerste model is de Panda ook leverbaar als 4x4 en dat is voor het huidige model niet anders. De Cross-uitvoering die bij de vorige generatie is geïntroduceerd is ook weer van de partij, maar nu wel een stuk minder opvallend vormgegeven.