achtergrondafbeelding

Autozoeker

Fiat 500l

In 2012 kwam Fiat eindelijk met een opvolger voor zowel de op leeftijd geraakte Idea als de toen al even uit productie zijnde Multipla. Het nieuwe model luisterde naar de naam 500L, daarmee inhakend op het succes van de kleine stadsauto. Ook nam de 500L enkele designkenmerken over van de ‘gewone’ 500. Wellicht opvallend te noemen is het dat FCA de 500L in Amerika ziet als de opvolger van de Chrysler PT Cruiser. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2012 kwam Fiat eindelijk met een opvolger voor zowel de op leeftijd geraakte Idea als de toen al even uit productie zijnde Multipla. Het nieuwe model luisterde naar de naam 500L, daarmee inhakend op het succes van de kleine stadsauto. Ook nam de 500L enkele designkenmerken over van de ‘gewone’ 500. Wellicht opvallend te noemen is het dat FCA de 500L in Amerika ziet als de opvolger van de Chrysler PT Cruiser.

Varianten
In de vorm van de 500L Living biedt Fiat sinds 2013 ook een extra lange uitvoering aan, met plaats voor zeven personen. Onder de naam Trekking verscheen ook een variant met stoere offroadaankleding. In 2017 onderging de 500L een subtiele facelift, waarbij ook het infotainment weer up-to-date werd gebracht. In 2019 verdween de auto wegens tegenvallende verkopen uit de Nederlandse prijslijsten, maar elders ter wereld wordt de auto nog altijd verkocht.

Eerste MPV
De Fiat-groep kwam als eerste autofabrikant met een auto die we tegenwoordig zouden aanduiden als MPV. Dat was de Lancia Megagamma uit 1978, een ruimtewagen op basis van de gewone Gamma. Deze auto werd met zijn ruime interieur en vlakke vloer gebouwd zoals de meeste latere MPV’s. De Megagamma haalde het echter niet tot het productiestadium, maar inspireerde wel andere automerken. De eerste MPV’s die in productie gingen waren de Nissan Prairie (1982), Mitsubishi Space Wagon (1983), Renault Espace (1984) en Chrysler Voyager (1984).