achtergrondafbeelding

Autozoeker

Fiat Talento

De naam Talento duikt bij Fiat voor het eerst op in 1981. De naam werd gevoerd voor de kortste uitvoering van de Ducato, de grote bestelbus in Fiats bedrijfswagenaanbod. De productieperiode van de eerste Talento komt dan ook volledig overeen met die van de Ducato – van 1981 tot 1993 – en beide modellen hebben dan ook dezelfde geschiedenis. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De naam Talento duikt bij Fiat voor het eerst op in 1981. De naam werd gevoerd voor de kortste uitvoering van de Ducato, de grote bestelbus in Fiats bedrijfswagenaanbod. De productieperiode van de eerste Talento komt dan ook volledig overeen met die van de Ducato – van 1981 tot 1993 – en beide modellen hebben dan ook dezelfde geschiedenis.

Volledig nieuw model
Voor de nieuwe Ducato komt de typenaam Talento te vervallen. De korte Talento-variant wordt min of meer opgevolgd door een volledig nieuwe middelgrote bestelbus: de Scudo. Dit model werd – overigens net als de Ducato – ontwikkeld in samenwerking met Citroën en Peugeot, die het busje respectievelijk als Jumpy en Expert op de markt brengen. Ook voor de tweede generatie uit 2007 blijft de samenwerking in stand, maar als in 2016 de derde generatie verschijnt kiest Fiat een andere weg.

Herintroductie
Het sluit dan aan bij de samenwerking van Renault/Opel/Nissan en brengt een eigen versie van hun in 2014 geïntroduceerde Trafic/Vivaro/NV300 op de markt. Hiervoor haalt Fiat de naam Talento weer van de plank, waarmee dat model in feite geherintroduceerd wordt. In deze vorm wordt de Talento nog altijd geleverd.