achtergrondafbeelding

Lamborghini Urus blijft trouw aan concept

Gecamoufleerd testmodel geeft goede indruk

17 mrt 2017, 12:39  •  Autonieuws  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Het is alweer vijf jaar geleden dat Lamborghini de conceptauto Urus presenteerde. En nu is het aftellen echt begonnen. Het Italiaanse merk is druk bezig om de SUV klaar te stomen voor productie en dit testmodel geeft een goede indruk van wat we kunnen verwachten.

LEES OOK: Nieuwe Lamborghini Huracán Performante verbreekt Ring-record

Het is voor het eerst dat een testmodel van de Lamborghini Urus op straat gespot is. Ondanks dat de auto geheel gecamoufleerd is, geven dit soort foto’s toch een aardig beeld van de werkelijkheid. Wat in ieder geval opvalt, is dat de designers nauwelijks zijn afgeweken van het conceptmodel. De neus, de wielkasten en de schuin aflopende daklijn zijn direct herkenbaar.

Met de nieuwe Urus wil Lamborghini profiteren van de toenemende vraag naar SUV’s, net als bijvoorbeeld Bentley, Alfa Romeo, Maserati en Rolls-Royce. Allemaal merken waarvan je niet zo snel een SUV had verwacht. Toch hebben ze een SUV ontwikkeld omdat de markt erom vraagt.

Lamborghini Urus SUV ConceptLamborghini Urus SUV Concept

Bentley claimt de snelste SUV ter wereld in huis te hebben. Of de Urus sneller wordt dan de Bentley Bentayga is nog maar de vraag. Een dikke V12-motor lijkt vooralsnog uitgesloten. Een V8 biturbo uit de Porsche Cayenne Turbo (S) ligt meer voor de hand. In 2020 komt er zelfs een plug-inhybride.

De Urus moet de jaarverkoop van Lamborghini aanzienlijk verhogen tot circa 7.000 stuks per jaar. Met een peperdure, super-exclusieve SUV gaat dat niet lukken. Daarom komt de Urus in dezelfde prijscategorie als de Huracán, die in Nederland 260.000 euro kost.

Beeld via motor1.com + pro-street.dk 

Share Tweet Share Share E-Mail