AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
T

Toyota heeft besloten: de GT86 krijgt een opvolger

Hij komt, hij komt!

 •  Interviews, Nieuws

Hij komt, hij komt, een opvolger van die fantastische Toyota GT86. Dat heeft Karl Schlicht, topman van Toyota Europa, bevestigd in een interview met het Britse AutoCar.

Toyota wordt sportiever en dynamischer

Toegegeven, de GT86 is geen grote verkoopknaller, maar voor Toyota wel een belangrijke auto om het imago een flinke oppepper te geven. Helemaal nu Toyota de belofte heeft gedaan om sportievere en meer dynamische auto’s te gaan maken, mag een GT86 natuurlijk niet ontbreken in de showrooms. De GT86 krijgt daarom een opvolger. Wellicht verschijnt er van de nieuwe GT86 ook een sportieve Gazoo Racing-versie, aangezien Toyota van Gazoo Racing een label voor sportievere modellen gaat maken.

LEES OOK: De auto van… Bram Moszkowicz (interview)

Auto dient groot doel

“We gaan door met de GT86. De auto dient een groot doel. We stappen daarom niet uit dat segment. Het is onze intentie om door te gaan met de auto”, zegt Schlicht.

Subaru

Of Toyota opnieuw samenwerkt met Subaru – zoals nu het geval is met de Toyota GT86 en Subaru BRZ – kan Schlicht nog niet bevestigen. “Ik weet niet of we het opnieuw doen met Subaru, al zijn er genoeg redenen om de samenwerking met Subaru voort te zetten.”

“Er zijn genoeg redenen om de samenwerking met Subaru voort te zetten”

BMW

De Toyota GT86 maakt gebruik van een atmosferische 2,0-liter viercilinder boxermotor met 147 pk (200 pk). Toyota positioneert de nieuwe generatie GT86 onder de sportauto die Toyota op dit moment met BMW klaarstoomt. “Die samenwerking met BMW verloopt goed”, zegt Schlicht. “We liggen op schema en de ontwikkeling vindt plaats in Europa. Onze auto wordt anders dan die van BMW.”

LEES OOK: Gezocht: Mercedes F1-coureur voor 2017!

Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer