AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
N

Nissan maakt prijzen nieuwe Micra bekend

Nagenoeg géén prijsverschil ten opzichte van Renault Clio

 •  Nieuws

Vooralsnog biedt Nissan de nieuwe generatie Micra aan met keuze uit drie motoren: twee benzinemotoren en één diesel. Van al deze motorversies heeft Nissan nu een prijs bekendgemaakt.

Drie motoren

En de prijslijst begint bij… 15.190 euro voor de Micra met atmosferische 1,0-liter driecilinder benzinemotor met 54 kW (74 pk) vermogen. De 0,9-liter driecilinder turbobenzinemotor met 66 kW (90 pk) is te koop voor prijzen vanaf 17.390 euro. Dieselen kan met een 1,5-liter dCi-vierpitter met 66 kW (90 pk). Die is leverbaar voor prijzen vanaf 19.390 euro. Nissan koppelt alle motoren aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

LEES OOK: “Nissan Micra Nismo, waarom niet?”

Prijstechnisch eigenlijk geen verschillen

De Renault Clio en Nissan Micra delen veel techniek met elkaar, waaronder de motoren. Is de Nissan Micra dan goedkoper geprijsd dan de Clio. Ja, de Clio begint bij 15.360 euro en de Micra is zoals gezegd 170 euro voordeliger. Nissan levert voor 15.190 euro echter een ongeblazen benzinemotor met 54 kW (74 pk). Renault levert voor dik vijftien mille direct de turbomotor met 66 kW (90 pk).

Nissan Micra in de kleur Power Blue

Het verschil

Aangezien het instapmodel van de Renault Clio (Life) door vrijwel niemand wordt gekocht – hij heeft geen airco – moet je eigenlijk rekenen met 17.460 euro voor de Renault Clio TCe 90 Zen mét airco. Voor 70 euro minder heb je bij Nissan dezelfde motor. Wat styling betreft verschillen de Clio en Micra enorm. De Micra is scherper gelijnd dan de Clio. Nissan levert de nieuwe Micra als Visia, Visia+, Acenta, N-Connecta en Tekna.

Nissan Micra in de kleur Power Blue

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer