AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
N

“Nissan Micra Nismo, waarom niet?”

Kans op Micra Nismo

 •  Interviews, Nieuws

De nieuwe generatie Nissan Micra is gebaseerd op de huidige Renault Clio. Dat roept direct de vraag op of er van de Micra een soortgelijke uitmonstering komt als de Renault Clio RS. Nissan ziet zo’n Micra Nismo meer dan zitten, blijkt uit navraag van AutoRAI.nl.

Nismo-behandeling

“De Micra leent zich perfect voor een Nismo-behandeling, maar een definitief besluit is nog niet genomen”, vertelt Laurent Marion, product manager van de Micra, in gesprek met AutoRAI.nl. Als de Nismo-variant komt, dan ligt het voor de hand dat Nissan winkelt in de schappen van Renault Sport.

Viercilinder turbomotor

Of het vermogen van de Nissan Micra Nismo gelijk zal zijn aan dat van de Clio RS, is nog niet duidelijk. De Clio RS is uitgerust met een 1,6-liter viercilinder turbomotor met 147 tot 162 kW (200 tot 220 pk) en 280 Nm trekkracht voor de Clio RS 220 Trophy.

Prominentere rol voor Nismo

Nissan-topman Carlos Ghosn heeft benadrukt dat Nismo een prominentere rol gaat spelen in de line-up van Nissan. Waar mogelijk komt er van elk model een Nismo-versie. Wellicht dus ook van de Micra, die door Nissan als een dynamisch rijdende hatchback wordt gepositioneerd.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer