achtergrondafbeelding

Mijn eerste auto: De Toyota Celica van Iris Primozic

"Ik wil hem echt niet meer kwijt."

7 apr 2018, 9:00  •  Autonieuws, Interview, Klassiekers  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Iedereen heeft aan zijn of haar eerste auto vast en zeker de nodige herinneringen. In de rubriek ‘Mijn eerste auto’ stellen lezers van AutoRAI.nl hun eerste auto aan je voor. In deze aflevering is dat Iris Primozic.

Naam: Iris Primozic
Leeftijd: 19 jaar
Beroep: Student business management

Wat was je eerste auto (inclusief motorvariant, bouwjaar)?
Mijn eerste auto is een Toyota Celica 2.0 GTI uit 1990.

Hoe duur was je eerste auto?
Ik heb hem voor 1.400 euro gekocht en het was werkelijk een projectauto.

Wat bracht de auto op bij verkoop of is de auto gesloopt?
Ik heb de auto nog niet verkocht en wil er nog lang geen afscheid van nemen. Maar zou hem voor 2.500 euro kunnen verkopen.

Wanneer kocht je hem?
Ik heb hem 31 juni 2017 gekocht vanwege  de uitstraling.

Waarom heb je hem destijds gekocht?
Het is een van de gaafste sportcoupés uit die tijd. Toen het ook nog een 2,0-liter bleek te zijn was ik helemaal verkocht. Hij geeft geen katalysator want die is niet verplicht. Verder heeft de Toyota een mooie sportuitlaat.

Wat was de leukste eigenschap van je auto?
De beste eigenschap is het rijgedrag van de auto. Hij is vóór verlaagd en heeft na 28 jaar nog echt goed vermogen.

Wat was de slechtste eigenschap van je auto?
Een nadeel van de auto is wel dat hij fors wat verbruikt en veel systemen nog wel wat storingen hebben. Ook vrij komisch is dat hij een ecolampje heeft terwijl ik met goed m’n best doen 1 op 9.5 haal.

Wat is het meest bijzondere dat je in je eerste auto hebt meegemaakt?
Het bijzonderste wat ik heb mogen meemaken met mijn auto was toch wel dat ik samen met mijn vriend – die een dag na mij een Nissan 100NX uit 1991 kocht – samen naar Assen ben gereden. Twee sportwagens uit dezelfde generatie. Beide knalrood. En dan heerlijk toeren om vervolgens Japanse klassiekers te bekijken.

In welke auto rijd je nu?
Ik heb nog altijd mijn Toyota en wil hem ook echt niet meer kwijt.

Wil jij ook in deze rubriek?

Wil jij in deze rubriek? Meedoen is heel eenvoudig. Kijk hier voor alle informatie.

Share Tweet Share Share E-Mail

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

Je kunt hier aangeven welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Voor een perfect werkende website – dus inclusief embedded content als video’s – kun je het beste alle vakjes aanvinken. Hoe dan ook: veel plezier! Lees onze volledige privacyverklaring hier.