AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
V

Deze Volkswagen heb jij nog nooit gezien!

Volkswagen CC1 Prototype uit 1990

 •  Klassiekers, Lifestyle & Fun, Nieuws

Volkswagen heeft deze CC1 uit 1990 lang achter gesloten deuren gehouden. Tot nu, want de Volkswagen CC1 is nu voor het eerst voor het grote publiek te zien in het Volkswagen Museum in Wolfsburg.

Eco-auto

De Volkswagen CC1 was een voorstudie van de Audi A2 en puur ontwikkeld als een eco-auto. Vandaar de aerodynamische vormgeving en dichte wielkasten achter. De ontwikkelaars achter de CC1 hadden twee doelen: een gemiddeld brandstofverbruik van minder dan 2,0/l 100 km realiseren, maar ook een auto ontwikkelen die extreem veilig was.

LEES OOK: Fotoverslag: New York International Auto Show 2017

Volkswagen CC1 Concept

Aluminium

Voor de eerste doelstelling monteerde Volkswagen een driecilinder dieselmotor met 35 pk, gekoppeld aan een automatische transmissie. Om het gewicht en dus ook het brandstofverbruik te drukken, werd de CC1 opgebouwd uit lichtgewicht materialen, zoals met koolstofvezel versterkt kunststof en aluminium. De complete auto woog slechts 440 kilogram, nagenoeg de helft van de Audi A2 die ook van aluminium gemaakt is.

Audi A2

Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer