achtergrondafbeelding

Porsche heeft verleden met shooting brakes

De Porsche Panamera Sport Turismo heeft voorgangers

14 mrt 2017, 7:30  •  Autonieuws, Klassiekers, Lifestyle & Fun  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

De nieuwe Porsche Panamera Sport Turismo is een typisch voorbeeld van een zogeheten shooting brake. Wie denkt dat dit de eerste shooting brake van Porsche is, heeft het helemaal mis. Porsche heeft meer van dergelijke modellen gemaakt.

Porsche 928-4

Porsche presenteerde in 1987 bijvoorbeeld de 928 H50 Concept en in 1984 de 928-4: een vierpersoons prototype met shooting brake-achtige carrosserie. Toegegeven, geen van deze modellen heeft het productiestadium gehaald.

“De nieuwe Panamera Sport Turismo heeft een grote achterklep, een lage tildrempel, een forse bagageruimte en plaats voor vijf.”

25 centimeter langer

De Porsche 928-4 werd ontworpen door het Porsche Development Center in Weissach en was gebaseerd op de 928 S. De auto werd verlengd met 25 centimeter. Door een grotere wielbasis groeide de beenruimte voor de passagiers achterin met 20 centimeter.

Is het wel een Porsche?

Met de komst van de Panamera Sport Turismo presenteert Porsche het eerste shooting brake-productiemodel. De auto is gebaseerd op de Panamera en heeft een grote achterklep, lage tildrempel, forse bagageruimte en plaats voor vijf. Je zou bijna gaan twijfelen of dit wel over een Porsche gaat.

Share Tweet Share Share E-Mail