achtergrondafbeelding
Mijn eerste auto: De Toyota Starlet van Julian Rus

Mijn eerste auto: De Toyota Starlet van Julian Rus

"Ik wilde een betrouwbaar, maar leuk autootje."

14 apr 2018, 9:00  •  Autonieuws, Interview, Klassiekers  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Iedereen heeft aan zijn of haar eerste auto vast en zeker de nodige herinneringen. In de rubriek ‘Mijn eerste auto’ stellen lezers van AutoRAI.nl hun eerste auto aan je voor. In deze aflevering is dat Julian Rus.

Naam: Julian Rus
Leeftijd: 19
Beroep: Goederenchauffeur

Mijn eerste auto: De Toyota Starlet van Julian Rus

Wat was je eerste auto (inclusief motorvariant, bouwjaar)?
Een babyblauwe Toyota Starlet XLi uit 1990.

Hoe duur was je eerste auto?
Dit karretje kostte me 750 euro.

Wat bracht de auto op bij verkoop of is de auto gesloopt?
Ik heb hem ingeruild voor, ook, 750 euro.

Wanneer kocht je hem?
Ik heb hem gekocht de dag voor m’n 18de verjaardag.

Waarom heb je hem destijds gekocht?
Ik wilde een betrouwbaar, maar leuk autootje. Zelfs de kleur was leuk.

Mijn eerste auto: De Toyota Starlet van Julian Rus

Wat was de leukste eigenschap van je auto?
Ik had een paar weken na de aankoop een tweede motorkap gekocht, en deze volgeplakt met stickers. Zelfs de mooiste sportwagens kregen niet zoveel bekijks.

Wat was de slechtste eigenschap van je auto?
De radio was verkeerd aangesloten, en had op wat een romantische avond met mijn vriendin moest zijn, de zekering van de ontsteking laten smelten. Nieuwe, sterkere zekering erin, maar een paar dagen later viel de auto weer uit. Ditmaal had de radio het hele elektrische systeem gefrituurd. Dure reparatie…

Wat is het meest bijzondere dat je in je eerste auto hebt meegemaakt?
Op JapFest 2017 Zandvoort heb ik voor de gein meegedaan aan de Rev-Battle. Met een maat hadden we de uitlaat voor de katalysator losgehaald, zodat er een hoop meer herrie uit kwam. Raar genoeg vond het publiek dit goed genoeg om me in de finale te plaatsen, en uiteindelijk een derde plaats mee naar huis genomen; met een trofee.

In welke auto rijd je nu?
Ik rij nu een Mitsubishi Galant uit 2002. Ik heb hiervoor de Starlet ingeruild.

Wil jij ook in deze rubriek?

Wil jij in deze rubriek? Meedoen is heel eenvoudig. Kijk hier voor alle informatie.

Mijn eerste auto: De Toyota Starlet van Julian Rus

Share Tweet Share Share E-Mail

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

Je kunt hier aangeven welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Voor een perfect werkende website – dus inclusief embedded content als video’s – kun je het beste alle vakjes aanvinken. Hoe dan ook: veel plezier! Lees onze volledige privacyverklaring hier.