AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
K

Kia Stinger komt in meer smaken

Komst naar Europa vrijwel zeker

 •  Nieuws

Kia brengt op termijn meer motorvarianten van de nieuwe Stinger. Het merk trapt af met een 2,0-liter viercilinder turbomotor en een 3,3-liter twinturbo V6, beide benzinemotoren. De Koreaanse autobouwer heeft ook een dieselmotor en een gedeeltelijk elektrische aandrijflijn in petto.

Stekkerversie

 

Volgens Spencer Cho, productbaas van Kia in Noord-Amerika, is een hybride of plug-inhybride aandrijflijn heel goed mogelijk. Dat vertelt hij in gesprek met het Britse AutoCar. “We kunnen deze technologieën probleemloos toepassen in de Stinger”, zegt hij. Kia onderzoekt volgens Cho zelfs de mogelijkheden voor een volledig elektrische variant, als de markt daar rijp voor is. Een definitief besluit over zo’n Stinger EV is echter nog niet genomen.

LEES OOK: Een Kia met een topsnelheid van 268 km/u!

Kia Stinger GT

Dynamisch

Kia positioneert de Stinger als een dynamisch rijdende sportsedan. Niet verwonderlijk, want de auto is onder supvisie van voormalig BMW M-goeroe Albert Biermann ontwikkeld. Biermann is nu de topman van Kia’s Vehicle Test en High Performance Development en heeft de Stinger samen met een groep engineers in Korea fijngeslepen op de befaamde Nürburgring. Een variant met meer power dan de 3,3-liter twinturbo V6 met 272 kW (370 pk) en 510 Nm uit de Stinger GT is daarom goed mogelijk.

Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer