achtergrondafbeelding

AutoRAI Daily #54

Het (auto)nieuws van maandag 20 maart 2017

20 mrt 2017, 15:48  •  Autonieuws  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

De redactie van AutoRAI.nl verzamelt het nieuws van de dag in AutoRAI Daily. Dit is het nieuws van maandag 20 maart 2017.

Tesla schrapt Model S 60 en 60D

Tesla introduceerde ongeveer één jaar geleden een nieuwe instapvariant van de Model S: de 60 en 60D. In de praktijk kozen klanten toch vaker voor de Model S 75. Tesla ziet daarom geen reden om de 60 kWh-variant te blijven voeren en schrapt het model binnenkort uit het programma. Lees hier meer.

Fotoverslag: Capital Cars & Classics 2017

Capital Cars & Classics vond voor de eerste keer plaats in april 2016. Toen was het meteen duidelijk: Capital Cars & Classics is een blijvertje. In de industriële ambiance van de Kromhouthal in Amsterdam vond in het weekend van 18 en 19 maart de 2017-editie plaats. AutoRAI.nl-lezer Fernando Huyskens was aanwezig en fotografeerde enkele schitterende, maar vooral hoogwaardige classics, youngtimers en supercars. Lees hier meer.

Capital Cars & Classics 2017 Fotoverslag AutoRAI.nl

In welke kleur kies jij de nieuwe Opel Insignia?

Hoe meer mensen, hoe meer smaken. Dat vraagt om uitgebreide programma’s om auto’s te personaliseren. Opel lanceert daarom het programma Opel Exclusive waarmee – om te beginnen – Insignia-kopers hun auto een geheel eigen kleur kunnen geven. Via een uitgebreide online configurator kun je eindeloos variëren tot je jouw kleur gevonden hebt. Lees hier meer.

Opel Exclusive Opel Insignia

Koolstofvezel van Ford en Magna

Ford en auto-onderdelenleverancier Magna International hebben een prototype van een koolstofvezelcomposiet subframe ontwikkeld dat op termijn in productie kan worden genomen. Het koolstofvezel subframe komt het rijgedrag ten goede en heeft invloed op het wagengewicht. Ten opzichte van een stalen subframe is het koolstofvezel frame 34 procent lichter.

Ford Magna

Nog jaren wachten op nieuwe hypercar van Porsche

Het is nog jaren wachten op een spirituele opvolger van de Porsche 918 Spyder. Dat verklapt Porsche-topman Oliver Blume in een interview met het Australische Motoring. “We komen in de toekomst opnieuw met iets heel bijzonders, maar niet in de nabije toekomst”, zegt Blume. “Speciale modellen als de 918 Spyder lanceren we meestal één keer in de tien jaar. De 918 Spyder kwam in 2015. We leven nu in 2017. Het is daarom nog niet de tijd om hier nu over te praten. Over vijf jaar hebben we iets om over te praten.”

Audi bevestigt: nieuwe Q4 komt in 2019

Audi gaat het modelaanbod de komende jaren flink uitbreiden. Een opvallende nieuwkomer is de Audi Q4, die nu officieel door het merk is aangekondigd. Lees meer over Audi’s toekomstplannen.

Audi TT Offroad Concept

Share Tweet Share Share E-Mail