AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
A

Audi bevestigt: nieuwe Q4 komt in 2019

Ook Audi Q8 SUV en drie elektroauto's aangekondigd

 •  Nieuws

Audi gaat het modelaanbod de komende jaren flink uitbreiden. Een opvallende nieuwkomer is de Audi Q4, die nu officieel door het merk is aangekondigd.

LEES OOK: Audi presenteert beestachtige RS 5 Coupé

De nieuwe Audi Q4 staat vanaf 2019 in de showroom. De “sportieve utility vehicle” wordt iets compacter dan de onlangs geïntroduceerde Audi Q5 en het design is geïnspireerd op dat van de Audi TT Offroad Concept uit 2014.

In aanloop naar de lancering van de Audi Q4 presenteert het merk eerst de nieuwe generatie A8. Die staat als komende september als wereldprimeur op de IAA in Frankfurt. Het nieuwe topmodel van Audi biedt de mogelijkheid om tot snelheden van 60 km/u autonoom te rijden.

In 2018 komen de nieuwe generatie Audi A7 en grote luxe Audi Q8 SUV op de markt, waarmee het aanbod aan de bovenkant wordt versterkt. Ook verwacht het merk tot 2020 drie batterij-elektrische auto’s te lanceren.

Audi TT Offroad Concept

Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer