achtergrondafbeelding

5 feiten over vrouwen achter het stuur

Gebaseerd op een enquête onder duizend Belgen

21 mrt 2018, 9:55  •  Autonieuws, Fun
Door .
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

De combinatie van vrouwen en autorijden heeft gezorgd voor een heleboel clichés. In hoeverre kloppen ze eigenlijk? Vijf feiten op een rij.

Platte schoenen

1. 7 op de 10 vrouwen nemen ook een paar platte schoenen mee om te rijden, zodat ze niet met hun stiletto’s de pedalen hoeven te bedienen. Verstandig!

Voorzichtiger

2. Vrouwen zijn in het algemeen voorzichtiger dan mannen. Maar liefst 28 % van de Belgische vrouwen heeft nog nooit een verkeersongeluk gehad, in tegenstelling tot 21 % van de mannen. Ook geeft slechts 19 % van de vrouwen aan meer dan twee keer iets te hebben geraakt of een ongeluk te hebben gehad. Bij mannen ligt dit percentage veel hoger: op 35 %.

Alerter

3. Dames achter het stuur zijn alerter. Mannen verklaren dubbel zo vaak (bijna) in slaap gevallen te zijn tijdens het autorijden: 37 vs. 18 %.

Bescheiden

4. Ondanks bovenstaande positieve punten blijven ze bescheiden. 39 % van de vrouwen vermoedt dan mannen beter kunnen parkeren, 18 % vindt zelfs dat mannen beter rijden in het algemeen.

Favoriete kleuren

5. De top 3 van favoriete kleuren voor een nieuwe auto is bij mannen en vrouwen hetzelfde. Bij vrouwen staat de kleur zwart met stip op 1 (21 %), daarna volgen grijs (15 %) en blauw (11 %). Bij de mannen is de volgorde gelijk, de percentages zijn iets anders: zwart (18 %), grijs (17 %) en blauw (12 %). In een rode auto wil 11 % van de vrouwen wel gespot worden, bij de mannen ligt dit op slechts 7 %.

Bron: HLN.be

Share Tweet Share Share E-Mail