achtergrondafbeelding

Volkswagen Up eindelijk up-tempo!

Rappe Up GTI knipoog naar eerste Golf GTI!

19 mei 2017, 12:47  •  Autonieuws  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Volkswagen komt met een spirituele opvolger van de allereerste generatie Golf GTI: de Up GTI! Een compact pretpakket op wielen dat begin 2018 op de prijslijst verschijnt.

Beroemd ruitjesmotief

De presentatie is niet geheel toevallig, want precies 41 jaar geleden lanceerde Volkswagen de eerste Golf GTI: een die auto afmetingen ongeveer gelijk is aan de Volkswagen Up. De Up GTI heeft een zwarte grille met opvallende rode streep, stoelen met beroemd ruitjesmotief, een met 15 millimeter verlaagd onderstel, 17-inch lichtmetalen wielen en zwarte buitenspiegelkappen. Het kleurenpalet komt overeen met de eerste Golf GTI. Er is dus keuze uit de kleuren wit, grijs, zwart en rood. Ohja, en blauw, maar dat was geen originele Golf GTI-tint.

Volkswagen Up GTI

Driecilinder turbomotor

Dan de motor. De Up GTI wordt aangedreven door een 1,0-liter driecilinder turbomotor met een vermogen van 115 pk en 230 Nm trekkracht. Genoeg om de 997 kilogram zware hatchback in 8,8 seconden naar 100 km/u te laten sprinten. De topsnelheid komt uit op 197 km/u. De eerste Golf GTI had een een-punt-zes viercilinder met 110 pk. Die woog echter maar 810 kilogram.

VIDEO: Up GTI ontmoet eerste Golf GTI

Volkswagen Up GTI

Share Tweet Share Share E-Mail