achtergrondafbeelding
Renault modellen 2017

Renault verkoopt recordaantal auto’s in eerste halfjaar 2017

Ook dochtermerk Dacia groeit in rap tempo

17 jul 2017, 14:42  •  Autonieuws  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Groupe Renault heeft in de eerste zes maanden van 2017 een recordaantal auto’s verkocht. Wereldwijd werden 1,88 miljoen voertuigen afgeleverd, ofwel 10,4% meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

LEES OOK: Autotest – vernieuwde Renault Captur (2017)

Renault is duidelijk aan de winnende hand. Eerder deze maand werd al bekend dat Renault in Nederland een recordaantal auto’s had afgeleverd in het eerste halfjaar van 2017. Dat succes is mede te danken aan de Clio die momenteel de verkoopstatistieken aanvoert als bestverkochte personenauto van Nederland.

Wereldwijd zag Renault de verkoop in alle regio’s toenemen. Zowel Renault als dochtermerk Dacia noteerden recordaantallen. Andere dochtermerken Lada en Samsung Motors zagen de verkoop eveneens aantrekken. Vooral de groei van Groupe Renault in het Midden-Oosten (19,3%) en Azië (50,5%) zijn opvallend.

Groupe Renault verkocht in Europa ruim een miljoen voertuigen in de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2017. Renault is nu na Volkswagen het op een na bestverkochte automerk in Europa.

Share Tweet Share Share E-Mail