AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Politie pakt ‘snelste auto ter wereld’

Toyota Supra MK4 met 1.600 (!) pk

 •  Lifestyle & Fun, Nieuws

Een Belg heeft z’n Toyota Supra MK4 uit 1993 omgebouwd tot een beest met 1176 kW (1600 pk). De politie nam bij een controle in Meuse-Hesbay de door kenners benoemde ‘snelste auto ter wereld’ in beslag. Niet vanwege een krankzinnige snelheid; hij reed zonder nummerplaten en bleek z’n papieren niet op orde te hebben.

De Supra gaat met z’n bizarre vermogen van 0 tot 300 km/u in enkele seconden en moet zo’n 100.000 euro kosten. De Belg werkte met z’n trots mee aan het Franstalige programma V6 (zie video hieronder) en wordt sindsdien in de gaten gehouden door de politie, zegt hij. “De Supra staat hier achter een raam, ik heb er al twee jaar niet meer mee gereden. Dat van die 1.600 pk moet je ook niet geloven. Dat hebben de programmamakers zo gemonteerd en het klopt niet helemaal.”

In beslag genomen

De Belg werd uiteindelijk bij een routinecontrole van de politie aangehouden wegens het rijden zonder kentekenplaten. Hij wilde niet meewerken en dus deed de politie later een huiszoeking. Daaruit bleken er problemen met de verzekering, registratie van nummerplaten en de technische keuring. Omdat de auto niet aan de voorschriften voldeed, werd-ie in beslag genomen.

Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer