achtergrondafbeelding

Oude benzineauto’s mogen (voorlopig) weer in Rotterdamse milieuzone

Dieselauto's van vóór 1 januari 2001 blijven niet welkom

12 okt 2017, 15:02  •  Autonieuws  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

De gemeente Rotterdam mag benzineauto’s van vóór 1 juli 1992 voorlopig niet uit de Rotterdamse milieuzone weren. Dat heeft de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak op 11 oktober 2017 besloten.


Alleen voor benzine-auto’s

Het Rotterdamse gemeentebestuur had voor de milieuzone – het gebied ten noorden van de Nieuwe Maas binnen de Ring – de toegang ontzegd aan dieselauto’s van vóór 1 januari 2001 en benzineauto’s van vóór 1 juli 1992. De uitspraak van de voorzieningenrechter van vandaag gaat alleen over de benzineauto’s en niet over de dieselauto’s.

Niet bewezen

De Raad van State meldt het volgende: “De uitspraak van de voorzieningenrechter is een vervolg op een eerdere uitspraak van de rechtbank Rotterdam in juni van dit jaar over de milieuzone. Daarin oordeelde de rechtbank dat benzineauto’s van vóór 1 juli 1992 niet langer uit de milieuzone geweerd mogen worden. Het gemeentebestuur had naar het oordeel van de rechtbank ‘niet aannemelijk gemaakt dat deze voertuigen gezamenlijk een onevenredig groot deel van de uitstoot van stikstofdioxide veroorzaken’.”

Totdat de Afdeling bestuursrechtspraak een definitieve uitspraak heeft gedaan in deze zaak, mogen benzineauto’s van vóór 1 juli 1992 de Rotterdamse milieuzone weer in.

Share Tweet Share Share E-Mail