achtergrondafbeelding
Mijn eerste auto Bart Bierens Mijn eerste auto Bart Bierens

Mijn eerste auto: De Volvo 340 Millionaire van Bart Bierens

"Inmiddels bestaan er slechts nog 3 exemplaren."

17 feb 2018, 10:00  •  Autonieuws, Interview, Klassiekers  •  Door
AutoRAI.nl
AutoRAI.nl
  1. Autonieuws
  2. Mijn eerste auto: De Volvo 340 Millionaire van Bart Bierens

Iedereen heeft aan zijn of haar eerste auto vast en zeker de nodige herinneringen. In de rubriek ‘Mijn eerste auto’ stellen lezers van AutoRAI.nl hun eerste auto aan je voor. In deze aflevering is dat Bart Bierens.

De rubriek ‘Mijn eerste auto’ verschijnt elke zaterdagochtend om 10:00 uur op www.autorai.nl.

Naam: Bart Bierens
Leeftijd: 25
Beroep: Technisch tekenaar en document-beheerder

Mijn eerste auto Bart Bierens

Wat was je eerste auto (inclusief motorvariant, bouwjaar)?
Een Volvo 340 1.7 GLE Millionaire uit 1988. Een hele luxe semi-compacte sedan voor die tijd, met onder meer elektrische ramen, stoelverwarming en een heuse ecometer. Het mooiste van die auto is echter de gelimiteerde oplage van 125 stuks, met genummerde badge op het dashboard. Ik heb nummer 114.

Hoe duur was je eerste auto?
De Volvo kostte me 950 euro, met wat werk. Ze was toen 23 jaar oud.

Wat bracht de auto op bij verkoop of is de auto gesloopt?
Ondanks een bod van 3500 euro heb ik de Volvo nog steeds. Het eerste vierwielige vervoersmiddel is uitgelopen op hobby en liefhebberij die tot de dag van vandaag is gebleven.

Wanneer kocht je hem?
Toen ik 18 was en net mijn autorijbewijs had, 7 jaar geleden inmiddels.

Waarom heb je hem destijds gekocht?
Ik wilde eigenlijk een Amerikaan, zo’n mooie vierkante sedan uit de jaren 80. Als 18-jarige is dat echter onhaalbaar, en qua vormgeving en rijervaring bleek zo’n Volvo geschoeid op dezelfde leest. Lekker comfortabel en conservatief.

Wat was de leukste eigenschap van je auto?
De exclusiviteit, inmiddels bestaan er slechts nog 3 exemplaren.

Wat was de slechtste eigenschap van je auto?
Onderdelen worden vandaag de dag steeds moeilijker. Inmiddels wacht de auto op restauratie, en dan kom je tegen hoe moeilijk sommige dingen worden.

Wat is het meest bijzondere dat je in je eerste auto hebt meegemaakt?
Er zijn meerdere bijzondere momenten waar ik met plezier aan terugdenk. Samen met mijn vader ben ik de auto destijds gaan halen, daar zijn een jarenlange hobby en de petrolhead in mij geboren. Daarnaast heb ik samen met mijn opa gesleuteld aan de auto, handremkabels vervangen was de eerste klus. Hij heeft mij leren sleutelen. Ten slotte heb ik herinneringen met mijn eerste echte vriendinnetje in deze auto; toen 2 grote liefdes bij elkaar, waarvan eentje nog steeds een vriend is en de andere nog steeds mijn lievelingsauto.

In welke auto rijd je nu?
De Volvo 340 GLE Millionaire was een begin van een tijdperk: mijn 2e auto was een Volvo 343, daarna een 340 GL Special die ik ook nog steeds in bezit heb, waarna nog een paar Volvo 340 en 440 opknappers kwamen. Intussen ben ik een keer vreemd gegaan met een Chevrolet Camaro Z28/Iroc-Z, en bij dat merk ben ik blijven hangen met de Chevrolet Evanda welke ik nu als dagelijkse auto rijd. De volgende wordt echter weer een Volvo.

Wil jij ook in deze rubriek?

Wil jij in deze rubriek? Meedoen is heel eenvoudig. Kijk hier voor alle informatie.

Share Tweet Share Share E-Mail

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

Je kunt hier aangeven welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Voor een perfect werkende website – dus inclusief embedded content als video’s – kun je het beste alle vakjes aanvinken. Hoe dan ook: veel plezier! Lees onze volledige privacyverklaring hier.