achtergrondafbeelding

VIDEO: Is dit de autoband van de toekomst?

Goodyear presenteert 360 Eagle Urban Concept

10 mrt 2017, 7:21  •  Autonieuws, Lifestyle, Lifestyle & Fun, Tech  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Bandenproducent Goodyear presenteert een bijzondere, nieuwe autoband met kunstmatige intelligentie. De 360 Eagle Urban gedoopte ‘autoband’ heeft niets gemeen met de huidige autobanden. Is dit dan de autoband van de toekomst?

Kunstmatige intelligentie

De Goodyear Eagle 360 Urban heeft een sferische vorm en is voorzien van kunstmatige intelligentie om het rijgedrag van een auto te verbeteren. De band is vooral bedoeld voor autonoom rijdende auto’s in steden. Wat kan de band allemaal? Nou, denk aan helpen met het nemen van beslissingen over de te nemen route en in welke richting er wordt gestuurd.

LEES OOK: “Nieuwe XC60 de belangrijkste auto voor Volvo” – Interview

Harder of zachter

De opbouw van de Goodyear Eagle 360 Urban is best bijzonder. De buitenste laag heeft een speciaal loopvlak dat harder of zachter kan worden. Dit om de flexibiliteit van de band te vergroten of juist te verminderen, afhankelijk van het wegdek of de weersomstandigheden. Bij regen krijgen de banden bijvoorbeeld een andere vorm voor meer grip op het wegdek.

Goodyear Eagle 360

Repareren

Met een speciale lijmtechniek zijn beschadigingen aan de buitenste laag te repareren. Dit komt dan weer de levensduur ten goede. De band wordt met magneten aan een voertuig verbonden. Omdat de band een ronde vorm heeft en dus in elke richting kan rijden, wordt inparkeren kinderspel.

[ytvideo id=”1″]

Share Tweet Share Share E-Mail