achtergrondafbeelding
Volkswagen Polo van Jan Dekker

Mijn eerste auto: De Volkswagen Polo van Jan Dekker

"De grote opbergruimte was ideaal voor mijn surfspullen."

1 apr 2018, 9:00  •  Autonieuws, Interview, Klassiekers  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Iedereen heeft aan zijn of haar eerste auto vast en zeker de nodige herinneringen. In de rubriek ‘Mijn eerste auto’ stellen lezers van AutoRAI.nl hun eerste auto aan je voor. In deze aflevering is dat Jan Dekker.

De rubriek ‘Mijn eerste auto’ verschijnt elke zaterdagochtend om 10:00 uur op www.autorai.nl.

Naam: Jan Dekker

Wat was je eerste auto (inclusief motorvariant, bouwjaar)?
Een rode Volkswagen Polo 1.0 uit 1982.

Hoe duur was je eerste auto?
Ik heb er 4.500 gulden voor betaald bij de autocentrale in Drachten.

Wat bracht de auto op bij verkoop of is de auto gesloopt?
De Polo is in 1988 ingeruild bij Volkswagen-dealer Van Den Brug Drachten op een Volkswagen Jetta 2. Ik kreeg er 5.500 gulden voor terug.

Wanneer kocht je hem?
Ik heb hem gekocht in 1987.

Waarom heb je hem destijds gekocht?
Ik kocht de Polo vanwege de grote opbergruimte, ideaal voor mijn surfspullen. Verder had de auto een lage kilometerstand: 40.000 kilometer. Ik ruilde de auto in met een kilometerstand van 65.000 kilometer.

Wat was de leukste eigenschap van je auto?
Ongetwijfeld de ruimte.

Wat was de slechtste eigenschap van je auto?
Heb ik eigenlijk niet. Was altijd starten en lopen. Maar als ik één ding moet noemen, was het te lichte motor.

Wat is het meest bijzondere dat je in je eerste auto hebt meegemaakt?
De leukste ervaring was voor het eerst op vakantie met de Polo naar Limburg.

In welke auto rijd je nu?
ik rijd nu nog steeds een Volkswagen: een Polo 6N Harlekin, een Golf 3 Cabrio, een Lupo 3L TDI, een Passat Variant 2.3 en een Fox.

Wil jij ook in deze rubriek?

Wil jij in deze rubriek? Meedoen is heel eenvoudig. Kijk hier voor alle informatie.

Share Tweet Share Share E-Mail

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

Je kunt hier aangeven welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Voor een perfect werkende website – dus inclusief embedded content als video’s – kun je het beste alle vakjes aanvinken. Hoe dan ook: veel plezier! Lees onze volledige privacyverklaring hier.