achtergrondafbeelding
Mijn eerste auto: Jeroen de Ruiter Mijn eerste auto: Jeroen de Ruiter

Mijn eerste auto: De Renault 19 van Jeroen de Ruiter

"Ik heb mijn vrouw ontmoet in de Renault 19."

11 mrt 2018, 9:00  •  Autonieuws, Interview, Klassiekers  •  Door
AutoRAI.nl
AutoRAI.nl
  1. Autonieuws
  2. Mijn eerste auto: De Renault 19 van Jeroen de Ruiter

Iedereen heeft aan zijn of haar eerste auto vast en zeker de nodige herinneringen. In de rubriek ‘Mijn eerste auto’ stellen lezers van AutoRAI.nl hun eerste auto aan je voor. In deze aflevering is dat Jeroen de Ruiter.

De rubriek ‘Mijn eerste auto’ verschijnt elke zaterdagochtend om 10:00 uur op www.autorai.nl.

Naam: Jeroen de Ruiter
Leeftijd: 38 jaar
Beroep: Vrachtwagenchauffeur

Wat was je eerste auto (inclusief motorvariant, bouwjaar)?
Een Renault 19 1.4 GTR uit 1989. Het was een driedeurs. Weet zelfs het kenteken nog: XD-53-PX.

Hoe duur was je eerste auto?
Ik kocht hem voor 3.000 gulden.

Wat bracht de auto op bij verkoop of is de auto gesloopt?
De Renault is in 2004 helaas naar de sloop gegaan na het kapot gaan van de versnellingsbak.

Wanneer kocht je hem?
Ik kocht hem in 1999.

Waarom heb je hem destijds gekocht?
De goede rijeigenschappen van de 19 en het Renault-gevoel is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader kocht ooit een groen metallic 18 TL automatic. Ook daarvan weet ik het kenteken nog: de FT-40-GP.

Wat was de leukste eigenschap van je auto?
De Renault 19 liet mij nooit in de steek…

Wat was de slechtste eigenschap van je auto?
Heb ik eigenlijk niet.

Wat is het meest bijzondere dat je in je eerste auto hebt meegemaakt?
Ik heb mijn vrouw ontmoet in de Renault 19.

In welke auto rijd je nu?
Een Renault Mégane Break 1.6 16v AIR uit 2001.

Wil jij ook in deze rubriek?

Wil jij in deze rubriek? Meedoen is heel eenvoudig. Kijk hier voor alle informatie.

Share Tweet Share Share E-Mail

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

Je kunt hier aangeven welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Voor een perfect werkende website – dus inclusief embedded content als video’s – kun je het beste alle vakjes aanvinken. Hoe dan ook: veel plezier! Lees onze volledige privacyverklaring hier.