AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Infographic: het meest gezochte automerk per land

Toyota hier wel op nummer 1

 •  Nieuws

Toyota mag dan de titel van bestverkochte automerk ter wereld kwijt zijn aan Volkswagen, maar de Japanners mogen zich wel het meest gezochte automerk ter wereld noemen. Google search onthulde dat Toyota by far het vaakst is ingetypt in de zoekbalk. BMW is de koning van Europa.

LEES OOK: Heftig: Audi rijdt Renault de sloot in op N2 bij Eindhoven

In maar liefst 74 landen kwam Toyota als nummer 1 naar voren in 2016. En niet in de kleinste landen, want ook in de Verenigde Staten, Australië, China, Groenland en midden-Afrika googelden mensen het vaakst op het Japanse automerk. BMW is als nummer 1 in 51 landen een goede tweede. Het Duitse merk is vooral populair in Europese landen als Duitsland, België, Polen, Oostenrijk, Kroatië, Oekraïne, Noorwegen en… Nederland.

Google meest gezochte automerken per land in Europa

Hyundai nummer 3

Hyundai is nummer 3 op de samengestelde ranglijst van Quicko. De Koreanen scoren vooral in Rusland en India. Honda is op zijn beurt het populairst in Indonesië, Canada en Brazilië. Minder verrassend: Volvo is groot in Zweden, Fiat in Italië.

Volkswagen

Het bestverkopende automerk van de wereld, Volkswagen, is vreemd genoeg alleen de grootste in Spanje, Roemenië, Wit-Rusland, Estland, Kaapverdië, Andorra en Uruguay.

Google meest gezochte automerken per land

Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer