The Crew 2 – Gamereview
Een nog grotere ontdekkingsreis
Door Bart Oostvogels. Mede-hoofdredacteur AutoRAI.nl en MotorRAI.nl. In de wieg gelegd als automotive journalist. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter! Als het maar wielen heeft. |
De open world-racegame The Crew heeft in korte tijd meer dan veertien miljoen fans gekregen. Niet verwonderlijk, want het eerste deel stak verrassend goed in elkaar en bracht echt iets nieuws in de wereld van racegames. Nu is het tijd voor The Crew 2, een die game die nog meer te bieden heeft dan zijn voorganger.
Van New York naar Los Angeles
Gelukkig, aan de basis van The Crew 2 heeft Ubisoft samen met Ivory Tower niet te veel gesleuteld. Dat betekent dat je als speler nog altijd de vrijheid hebt om de Verenigde Staten te verkennen. The Crew 2 biedt om die reden nog altijd een van de grootste open werelden in de gamingindustrie. Van New York naar Los Angeles rijden kost je maar liefst 30 tot 45 minuten, afhankelijk van je auto. Per vliegtuig doe je er 20 minuten over. Dan heb je een idee van de omvang. Alleen om die reden is The Crew 2 al interessant. De Verenigde Staten ligt aan je voeten.
The Crew 2: van New York naar Los Angeles in een Koenigsegg Agera
Ruimte voor verbetering
De eerste versie van The Crew was grafisch niet heel sterk. Daar kwam al flink verandering in met titels als The Crew Wild Run en The Crew Calling All Units. De game kreeg meer diepte, details en gedetailleerde graphics en werd voorzien van extra content. Toch was er nog steeds ruimte voor verbetering. Ubisoft heeft de kritiek van de eerste The Crew-titels ter harte genomen en de boel in The Crew 2 flink opgepoetst. Alles ziet er om die reden nog beter uit. Niet alleen de voertuigen, maar ook de omgevingen. Je kijkt soms echt je ogen uit. Het grootste oog voor detail had Ubisoft voor de voertuigen. Die zijn zowel vanbinnen als vanbuiten tot in detail nagemaakt. Bovendien kun je via vehicle customization je voertuig flink pimpen.
Nu ook boten en vliegtuigen!
The Crew 2 biedt een fantastisch aanbod auto’s. Porsche, Lamborghini, Lotus, Ferrari, Maserati, noem de merken maar op. Je vindt ze in The Crew 2. In het wagenpark zitten ook diverse begeerlijke motorfietsen. En dit mogen we ook niet vergeten: monstertrucks. Het is een dolle boel aan voertuigen. In The Crew 2 debuteren daarnaast twee nieuwe voertuigtypes: boten en vliegtuigen.
Jij bepaalt
Je leest het goed: auto’s, motorfietsen, monstertrucks, boten én vliegtuigen. En zelfs hovercrafts zijn van de partij! Jij bepaalt wat je kiest en waarmee je de gigantische wereld gaat ontdekken. Er is keuze uit meer dan 250 voertuigen. Overigens is wisselen tussen voertuigen nu kinderlijk eenvoudig gemaakt. Met een druk op de knop wissel je van een auto op straat naar een vliegtuig in de lucht of andersom. Hetzelfde geldt voor boten. Het is een bijzondere maar wel vermakelijke ervaring. Heel veel moeite hoef je niet te doen om een vliegtuig, auto of boot te scoren. Na een uurtje spelen heb je ze al in de pocket.
Enkele voertuigen op een rij…
Vier motorsportfamilies
Het is in The Crew 2 de bedoeling om de grootste autosportkampioen van de Verenigde Staten te worden en zoveel mogelijk volgers te verzamelen. Er zijn vier motorsportfamilies: Street Racing, Off-Road, Pro-Racing en Freestyle. Spelers spelen samen met maximaal drie vrienden op hetzelfde platform in coöp, maar je kan ook zelf de beest uithangen. Toch kom je in The Crew 2 altijd medespelers tegen. Vooral rond de Amerikaanse circuits is het altijd druk. Spelers lijken elkaar daar toch vaak op te zoeken.
Altijd levendig
Precies dat aspect maakt The Crew 2 opnieuw aantrekkelijk. Het is er altijd levendig. Door de miljoenen fans komt het zelden voor dat je geen medespelers treft. De servers van Ubisoft draaien vast en zeker overuren. Jammer is dat de wereld ontdekken in The Crew 2 niet echt wordt beloond. In het eerste deel was dat wel het geval. Je moest echt rondrijden om de wereld zichtbaar te maken en je kreeg geld door kilometers te maken. Dat is nu helaas niet het geval. Misschien dat Ubisoft dit nog zou kunnen toevoegen. En nog een kritiekpuntje: er zijn niet heel randmissies die je verleiden om de wereld te ontdekken. Nu is het vaak één lange weg zonder dat je iets kan doen, behalve genieten van de omgeving.
Speelt lekker weg
En hoe zit het met de besturing? Echt realistisch is The Crew 2 niet. Daarvoor is het te veel een arcaderacer, maar Ubisoft heel wel geprobeerd er een vleugje realisme aan toe te voegen, zodat voertuigen niet te nep reageren. Het gevolg is een mooie balans tussen realisme en arcade. De game speelt vooral lekker weg, ongeacht het voertuig. Heb je zin om te vliegen, dan zoek je de wolken op. Wil je varen? Zoek dan lekker het water op. En wil je scheuren? Dan staan er diverse voertuigen met wielen en de nodige peekaa’s klaar. Achtergrondmuziek op mute, motorgeluid vol open, want ook dat aspect is dik in orde. Vooral de Ferrari 458 Speciale: kippenvel!
Topentertainment
Ter land, ter zee en in de lucht dus. Dat is wat The Crew 2 te bieden heeft: met 5.000 vierkante kilometer aan speelgebied. Als Ubisoft het ontdekken van de open wereld nog niets meer kan belonen, dan vormt The Crew 2 echt topentertainment. Want met de races zelf is niets mis. De game biedt nog altijd iets anders in dit genre. Nu zelfs meer dan ooit door de toevoeging van boten en vliegtuigen. Gelukkig gaat er nog meer volgen, want Ubisoft heeft belooft de komende maanden regelmatig nieuwe content te introduceren via updates, waaronder nieuwe disciplines, evenementen, voertuigen en meer. Maar ook nu is The Crew 2 meer dan ooit de moeite waard. De basis staat als een huis. Met als belangrijkste USP: die gigantische open wereld. Dat blijft gewoon geweldig.
The Crew 2 is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De game ondersteunt ook PlayStation 4 Pro als Xbox One X.