achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volkswagen Touran

In 2003 besluit Volkswagen om het MPV-aanbod uit te breiden met een model onder de grotere Sharan en Caravelle. De kleinere MPV luistert naar de naam Touran, een samenvoeging van ‘Tour’ en ‘Sharan’. De eerste generatie is voor een groot deel gebaseerd op de techniek van de Golf en wordt in Japan zelfs als de Golf Touran verkocht. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2003 besluit Volkswagen om het MPV-aanbod uit te breiden met een model onder de grotere Sharan en Caravelle. De kleinere MPV luistert naar de naam Touran, een samenvoeging van ‘Tour’ en ‘Sharan’. De eerste generatie is voor een groot deel gebaseerd op de techniek van de Golf en wordt in Japan zelfs als de Golf Touran verkocht.

Lange carrière
De toevoeging van de Touran blijkt een goede zet: het wordt een populaire auto. De eerste generatie heeft dan ook een lange carrière. Na een facelift in 2006 wordt de auto in 2010 grondig gemoderniseerd. Ondanks de volledig nieuwe carrosserie blijft de techniek echter vrijwel ongewijzigd, waardoor dit model toch nog als de eerste generatie wordt gezien.

Volledig nieuw
In 2015 is het tijd voor een echt volledig nieuw model, de huidige tweede generatie. Het basisconcept blijft hetzelfde, maar de auto biedt wel weer meer ruimte terwijl hij toch ook zuiniger is. Verder zou je kunnen zeggen dat Volkswagens MPV-familie verder is uitgebreid, nu de kleinere Golf Sportsvan meer als een kleine Touran wordt gepositioneerd. De auto wordt nog steeds geproduceerd, maar wegens te veel tegenvallende verkopen is de Touran in april 2020 uit het Nederlandse aanbod geschrapt.