achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volkswagen Touareg

Het project dat leidde tot de eerste Porsche Cayenne, was een samenwerking tussen de merken Porsche, Volkswagen en Audi. Het doel was om een terreinwagen te maken, die op asfalt de rijeigenschappen van een sportwagen biedt. In 2003 was het ontwikkelingsproject klaar. Porsche presenteerde de Cayenne, Volkswagen de Touareg. In 2005 had Audi haar Q7 klaar. De Touareg is vernoemd naar een nomadenstam in de Sahara. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Volkswagen Touareg Occasions hebben we voor je gevonden

Het project dat leidde tot de eerste Porsche Cayenne, was een samenwerking tussen de merken Porsche, Volkswagen en Audi. Het doel was om een terreinwagen te maken, die op asfalt de rijeigenschappen van een sportwagen biedt. In 2003 was het ontwikkelingsproject klaar. Porsche presenteerde de Cayenne, Volkswagen de Touareg. In 2005 had Audi haar Q7 klaar. De Touareg is vernoemd naar een nomadenstam in de Sahara.

Keuze
De Touareg was leverbaar met een opvallend gevarieerd motorenaanbod. Van een vijfcilinder-in-lijn, via de V6 en VR6 tot een V8, V10 of zelfs een V12. Die laatste wist een vermogen van 450 pk op te hoesten. In 2007 werd ook een echte sportuitvoering geïntroduceerd: de R50 op basis van het V10-model. De Touareg bleek succesvol voor het merk, reden genoeg om in 2010 een tweede generatie te introduceren.

Derde generatie
Inmiddels zijn we toe aan de derde generatie, die eind 2018 op de markt kwam. Ondanks de toegenomen afmetingen en luxe is de auto lichter en zuiniger geworden dan de eerste twee generaties. Onderhuids is de auto nog altijd nauw verwant aan de Audi Q7 en Volkswagen Touareg, maar met de Audi Q8, Bentley Bentayga en Lamborghini Urus zijn er wel familieleden bijgekomen.