achtergrondafbeelding

Autozoeker

Suzuki Vitara

In 1988 presenteerde Suzuki de eerste generatie Vitara, een drie- of vijfdeurs jeepje als aanvulling op de kleinere en meer spartaanse SJ410. Ook de Vitara was in de eerste plaats gericht op offroadgebruik. Zoals destijds gebruikelijk bij Suzuki werd het model wereldwijd onder vele merk- en typenamen verkocht. In 1998 verscheen de tweede generatie, die meer luxe bood maar zijn offroadafkomst niet vergeten was. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Suzuki Vitara Occasions hebben we voor je gevonden

In 1988 presenteerde Suzuki de eerste generatie Vitara, een drie- of vijfdeurs jeepje als aanvulling op de kleinere en meer spartaanse SJ410. Ook de Vitara was in de eerste plaats gericht op offroadgebruik. Zoals destijds gebruikelijk bij Suzuki werd het model wereldwijd onder vele merk- en typenamen verkocht. In 1998 verscheen de tweede generatie, die meer luxe bood maar zijn offroadafkomst niet vergeten was.

Groeispurt
Door de toegenomen luxe en – vooral – afmetingen ging het modle voortaan als Grand Vitara door het leven, ongeacht de carrosserievariant. Er was ook een nieuwe uitvoering: de extra lange Grand Vitara XL-7. Zoals de naam al aangeeft bood dat model plaats aan zeven personen. In 2005 verscheen de derde generatie, die volgens hetzelfde recept verder ging. Wel verviel de extra lange uitvoering, die alleen in de VS werd opgevolgd door de op zichzelf staande XL7.

Crossover
In 2015 maakten we kennis met de huidige vierde generatie Vitara. De auto blijft een compacte SUV, maar het offroadgebruik wordt nu duidelijk naar de achtergrond gebracht. De auto staat lager op de wielen dan zijn voorganger en vierwielaandrijving is nu slechts nog optioneel. Wel past het model hiermee in de trend van groeiende vraag naar compacte SUV-achtigen waarmee de doelgroep toch zelden het asfalt zal verlaten.