achtergrondafbeelding

Autozoeker

Nissan Gt r

Eind 2007 presenteerde Nissan haar eerste echte supercar: de GT-R. Zoals de naam al aangeeft is de auto de opvolger van de legendarische Skyline GT-R-modellen, zij het in spirituele zin. Waar de Skyline GT-R-modellen relatief betaalbare sportwagens waren, is de GT-R een echte supercar en bovendien een van de duurste Japanse productieauto’s. Lees verder

Nissan Gt r uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Eind 2007 presenteerde Nissan haar eerste echte supercar: de GT-R. Zoals de naam al aangeeft is de auto de opvolger van de legendarische Skyline GT-R-modellen, zij het in spirituele zin. Waar de Skyline GT-R-modellen relatief betaalbare sportwagens waren, is de GT-R een echte supercar en bovendien een van de duurste Japanse productieauto’s.

Verwijzingen
De ontwikkeling van de GT-R begon al toen de laatste Skyline GT-R nog in productie was. De eerste conceptversie verscheen in 2001. Hoewel de GT-R een volledig nieuwe en op zichzelf staande ontwikkeling is, verwijst het model op verschillende manieren nog naar de Skyline GT-R’s. Zo heeft de auto de kenmerkende vier ronde achterlichten en telt de interne chassiscode door vanaf de laatste Skyline GT-R: R35.

Jubileumfeest
Na verschillende speciale uitvoeringen en officiële tussentijdse facelifts in 2011 en 2017 staat de GT-R nog altijd in de showroom. In 2019 komt er een bijzonder van de GT-R afgeleid model op de markt: de door Nissan en Italdesign ontwikkelde GT-R50. Met dit exclusieve model wordt gevierd dat Italdesign in 2018 50 jaar bestond en het in 2019 vijftig jaar geleden is dat de allereerste Skyline GT-R werd geïntroduceerd.