achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mazda Cx 5

In 2012 kwam de Mazda CX-5 op de markt als opvolger van de Tribute (die toen al een aantal jaar niet meer in Europa geleverd werd) en de grotere CX-7. De bescheiden SUV deed het goed in de verkopen en versloeg in dat opzicht zijn genoemde voorgangers. Na een tussentijdse facelift in 2014 was het in 2017 tijd voor het tweede hoofdstuk: de huidige CX-5. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2012 kwam de Mazda CX-5 op de markt als opvolger van de Tribute (die toen al een aantal jaar niet meer in Europa geleverd werd) en de grotere CX-7. De bescheiden SUV deed het goed in de verkopen en versloeg in dat opzicht zijn genoemde voorgangers. Na een tussentijdse facelift in 2014 was het in 2017 tijd voor het tweede hoofdstuk: de huidige CX-5.

Nieuw en toch hetzelfde
‘Een goed concept moet je niet veranderen’, zal Mazda hebben gedacht. De nieuwe CX-5 is een evolutie van zijn voorganger en weer helemaal in lijn met de huidige designtaal van het merk en de laatste technologieën. Daaronder de nieuwste generatie SkyActive-motoren. Aantekening in de kantlijn: met deze CX-5 leverde Mazda voor het eerst een dieselmotor in Amerika.

Meer SUV’s
In (ons deel van) Europa is de CX-5 de grootste SUV-achtige die het merk biedt. Voor de liefhebber staan in andere landen echter nog grotere modellen in de prijslijst. Zo levert men in Australië en enkele Aziatische landen de CX-8, de grote broer van de CX-5. Beide auto’s delen veel van hun techniek. Het grootste SUV-model is de vooral voor ook Australië en de VS bedoelde CX-9.