achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ford Ranger

Het model heeft in Nederland nooit echt een grote rol gespeeld, maar hij is er nog altijd: de stoere Ranger. De geschiedenis van het model begint in 1988, toen de F-150 er een kleiner broertje bij kreeg. Deze Noord- en Zuid-Amerikaanse modellenlijn liep tot en met 2011. Sinds 1998 is er echter nog een tweede Ranger-lijn, het internationale model. Lees verder

Ford Ranger uitvoeringen

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Ford Ranger Occasions hebben we voor je gevonden

Het model heeft in Nederland nooit echt een grote rol gespeeld, maar hij is er nog altijd: de stoere Ranger. De geschiedenis van het model begint in 1988, toen de F-150 er een kleiner broertje bij kreeg. Deze Noord- en Zuid-Amerikaanse modellenlijn liep tot en met 2011. Sinds 1998 is er echter nog een tweede Ranger-lijn, het internationale model.

Mazda
In de jaren ’90 had Ford nog een samenwerkingsverband met Mazda. Zo kwam het dat Ford vanaf 1998 een eigen versie ging leveren van Mazda’s B-serie pick-up, die later werd omgedoopt tot de BT-50. De Ford-versie van de auto ging dus eveneens door het leven als Ranger, maar staat verder los van het Amerikaanse model.

Raptor
De huidige Ranger is sinds 2011 op de markt en is alleen nog qua techniek gerelateerd aan de Mazda BT-50. In 2015 onderging de Ranger een grondige facelift om het model te laten passen bij de nieuwe designtaal van het merk. Dit is het huidige model, dat sinds eind 2018 ook weer in de VS wordt geleverd.

Niet voor ons…
In navolging van de populariteit van de F-150 Raptor verscheen in 2018 ook een dergelijke uitvoering voor de Ranger, maar die komt helaas niet naar Nederland. Een andere Ranger-variant die we in Europa nooit gekend hebben is de Everest, de SUV-versie van de auto die ook al sinds 1998 geleverd wordt.