achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ds Ds 3

In 2009 nam Citroën de DS Inside Concept vrijwel ongewijzigd in productie als de DS 3. De auto was het eerste model in de nieuwe DS-lijn. De auto was als het ware het hippe alternatief voor de C3 en kon dan ook uitgebreid gepersonaliseerd worden. Met de DS 3 probeerde Citroën in te haken op auto’s als de Mini, ook zo’n hippe hatchback met veel personalisatieopties. Lees verder

Ds Ds 3 uitvoeringen

In 2009 nam Citroën de DS Inside Concept vrijwel ongewijzigd in productie als de DS 3. De auto was het eerste model in de nieuwe DS-lijn. De auto was als het ware het hippe alternatief voor de C3 en kon dan ook uitgebreid gepersonaliseerd worden. Met de DS 3 probeerde Citroën in te haken op auto’s als de Mini, ook zo’n hippe hatchback met veel personalisatieopties.

Eigen merk
In 2016 ging DS over van een modellenlijn binnen het Citroën-aanbod naar een eigen submerk binnen de PSA-groep. Het heette nu DS Automobiles. Omdat de Citroën-logo’s nu van de auto’s moesten verdwijnen ondergingen alle DS-modellen een facelift, zo ook de DS 3.

Uniek?
Door alle personalisatiemogelijkheden op de optielijst is de kans al klein dat je onderweg een exemplaar tegenkomt dat identiek is aan dat van jou. Het kan echter exclusiever, met een van de speciale edities die Citroën en later DS hebben uitgebracht. De laatste daarvan is de Givenchy Le MakeUp-editie in samenwerking met het gelijknamige modemerk. Ook nieuw is de Performance Line, voor wie een sportievere uitstraling wil.