achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw X3

Het X-modellenaanbod van BMW was in 2003 nog lekker overzichtelijk: het Beierse merk bood alleen de X5 aan. Dat jaar werd de BMW X3 geïntroduceerd als kleiner alternatief. De auto stond op het platform van de 3 Serie en moest de voordelen van een compacte auto combineren met de rijervaring van de grotere X5. Lees verder

Het X-modellenaanbod van BMW was in 2003 nog lekker overzichtelijk: het Beierse merk bood alleen de X5 aan. Dat jaar werd de BMW X3 geïntroduceerd als kleiner alternatief. De auto stond op het platform van de 3 Serie en moest de voordelen van een compacte auto combineren met de rijervaring van de grotere X5.

Grote stap vooruit
Dat lukte matig, want juist de rijeigenschappen van de auto kregen kritiek, samen met het design en de prijs. Desondanks wist de auto het met redelijke verkopen toch nog tot 2010 uit te houden. Het jaar daarop verscheen de tweede generatie, die in zo’n beetje alle opzichten een grote stap vooruit deed ten opzichte van het eerste model.

Groter
Dat model evolueerde op zijn beurt verder tot de in 2017 op de markt gebrachte huidige generatie, die ondertussen groter is gegroeid dan de allereerste X5 was. De huidige X3 is ook de eerste BMW waarbij de generatie wordt aangeduid met een G-nummer (G01) in plaats van een F-nummer. De nieuwe X3 neemt meerdere technologische zaken over uit de 5 Serie en zal voortaan ook als plug-in hybride leverbaar worden.