WRC 7 – Gamereview
Een hele uitdaging
Niet helemaal wakker? Begin dan niet aan WRC 7. De nieuwste rallygame vraagt om opperste concentratie. De kleinste stuur- of remfout kan grote gevolgen hebben. Jawel, WRC 7 is meer dan ooit een echte simulator in plaats van een arcaderacer. En dat is goed nieuws voor de fans.
Arcade
WRC 6 gaf echt nog een arcadegevoel. Bij WRC 7 is dat al veel minder. De makers van WRC 7 komen nog niet in de buurt van een simulatierallygame als DiRT, maar zijn wel goed op weg. DiRT overtuigt nog meer als het gaat om beleving, maar dat betekent niet dat WRC 7 ondermaats presteert. Integendeel. De graphics zien er goed uit, de geluiden van auto’s worden goed nagebootst en de wegligging van auto’s voelt naturel aan. En de omgevingen zijn erg mooi afgewerkt. Maar echt tijd om te genieten van de natuur onderweg is niet mogelijk, want je moet de aandacht er goed bij houden. Hoe dan ook: complimenten voor de grafische kwaliteiten van WRC 7.
“De echte liefhebber gunt zichzelf een goed stuurwiel voor de maximale beleving”
Speelt lekker
WRC 7 speelt lekker. Er is volop keuze uit diverse racemodi, zoals een carrièremodus, time trials, korte kampioenschappen en meer. Als dé officiële game van het FIA World Rally Championship kun je rijden op de zogeheten stages van alle dertien officiële rally’s. Dat betekent dat je rijdt in Monte-Carlo, Zweden, Mexico, Corsica, Argentinië, Portugal, Italië, Polen, Finland, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië en Australië. Keuze genoeg dus.
“In elke bocht schuilt gevaar”
Meer uitdaging
Sommige rally’s vinden plaats op honderd procent asfalt, andere weer op gravel of sneeuw. Elke soort ondergrond vraagt om een andere vorm van rijden. Op asfalt heb je veel meer grip. Op sneeuw en gravel begin je al met sturen voordat je een bocht in duikt om er heerlijk al glijdend doorheen te gaan. Omdat WRC 7 nu meer dan ooit een simulatieracer is, resulteert dat ook in meer uitdaging. Rijden met een normale controller kan, maar de echte liefhebber gunt zichzelf een goed stuurwiel voor de maximale beleving.
“Waarom geen oudere rallyauto’s toevoegen?”
Alle officiële auto’s
Natuurlijk zitten ook alle officiële WRC-auto’s in WRC 7. Het aanbod auto’s beperkt zich tot Junior WRC, WRC 2 en de koningsklasse WRC waarin je rijdt in een Toyota Yaris WRC, Hyundai i20 Coupé WRC, Ford Fiesta WRC en natuurlijk de Citroën C3 WRC. Om heel eerlijk te zijn: heel veel keuze is er daardoor niet. Sterker nog: Junior WRC bestaat alleen uit Ford Fiesta’s waarbij elke Fiesta een andere livery heeft. Leuk detail: via een extra betaalde download kun je rijden in een Porsche 911 GT3 RS RGT.
Waarom geen oudere rallyauto’s toevoegen?
Wellicht interessant voor WRC 8 om ook de iconische oude rallyauto’s toe te voegen. De makers van F1 2017 hebben ook iconische F1-auto’s toegevoegd en dat geeft heel veel meerwaarde aan de game. Dat je met de nieuwste WRC-auto’s kan rijden is leuk, maar knallen in de oudjes is misschien nog wel veel leuker. Een gemiste kans wat ons betreft.
“Complimenten voor de grafische kwaliteiten van WRC 7”
Moet je WRC 7 in huis halen?
Dat is natuurlijk de vraag. Ben je fan van het World Rally Championship? Dan mag deze game absoluut niet in je collectie ontbreken. Helemaal nu er meer dan ooit een simulatorsaus over de rallygame is gegoten, de graphics beter zijn ooit en er nog meer uitdaging is. Daarnaast is het geweldig om over de officiële rallystages van de 2017-kalender te knallen en deze tot in de detail onder de knie te krijgen. Daarnaast biedt WRC altijd actie. In elke bocht schuilt gevaar. Het is aan jou om de auto heelhuids en zo snel mogelijk tot de eindstreep te rijden. En geloof ons: dat is een hele uitdaging.
PLUS
+ Mooie graphics
+ Goede motorgeluiden
+ Officiële stages van WRC-kampioenschap
+ Uitgebreide carrièremodus
+ Diverse andere gamemodi
MIN
– Geen oudere rallyauto’s
– Schademodel nog niet heel uitgebreid
WRC 7 is verkrijgbaar voor de Playstation 4, Xbox One en PC.