
Renault poetst bedrijfswagengamma op
Trafic en Master ondergaan facelift

Renault voorziet haar bedrijfswagengamma van een reeks tussentijdse updates. De gefacelifte voorzijdes vallen het meest op, maar ook onderhuids valt genoeg nieuws te melden.
Renault brengt haar bedrijfswagenaanbod weer up-to-date. Voor de respectievelijk in 2014 en 2010 geïntroduceerde Trafic en Master heeft het merk een tussentijdse facelift in petto en er wordt gelijk een kijkje in de nabije toekomst gegeven.
De Trafic
Bij de Trafic zijn de wijzigingen het kleinst. Grille en koplampen worden bijgewerkt, waardoor de bus meer in lijn komt te liggen met bijvoorbeeld de Talisman, Mégane of de nieuwe Clio. Het grootste nieuws zit aan de binnenkant: een vernieuwd dashboard en een gewijzigd motorenaanbod. De visuele wijzigingen in het interieur zijn niet heel ingrijpend, maar er zijn wel betere materialen te vinden. Ook het infotainmentsysteem wordt bijgewerkt. Optioneel kunnen portieren handsfree worden geopend met de Renault-kaart met Single Door Opening.
Het motorenaanbod van de Trafic bestaat voortaan uit 2.0 dCi-motoren, met vermogens van 88 tot 125 kW (120 tot 170 pk). De sterkste twee motoren kunnen voortaan kunnen worden gecombineerd met een zestrapsautomaat. Nieuw bij de rijhulpsystemen zijn onder meer een ‘wide view’ achteruitkijkspiegel, parkeerhulp en een anti-slingersysteem voor bij het rijden met een aanhanger.




De Master
Bij de grootste bestelbus van Renault, de Master, zien we een ingrijpend veranderde voorzijde. Die ligt nu meer in lijn met de designtaal van modellen zoals de Talisman. Aan de binnenkant is een volledig nieuw dashboard te vinden en ook daarmee staat de Master volgens Renault nu dichter bij de personenauto’s van het merk. De Master heeft nu altijd een volledig geïntegreerd navigatiesysteem, meer opbergmogelijkheden en andere handigheden en de kwaliteit van de bekleding is ook verbeterd.
Op technologisch vlak worden nieuwe rijhulpsystemen aan het aanbod toegevoegd, die vooral hulp bieden op gebied van dode hoeken en zijwind. Tot slot is ook het motorenaanbod herzien. Dat bestaat voortaan uit “meerdere” 2.3-liter dCi biturbo dieselmotoren met vermogens tot 132 kW (180 pk) die ten opzichte van het oude motorenaanbod vooral zuiniger zijn. Afhankelijk van de vermogensversie wordt de motor gekoppeld aan een handbak of automaat met zes verzetten. Ook zal er weer een elektrisch aangedreven variant verschijnen.




Nieuwe Kangoo
De huidige Renault Kangoo stamt in de basis uit 2007. Niet zo vreemd dus dat Renault hard werkt aan een volledig nieuw model. In de vorm van de Kangoo Z.E. Concept krijgen we alvast een voorproefje van dat model te zien en ook op het gebied van elektrische aandrijving kunnen we een en ander verwachten.
China
Niet alleen in Europa, maar vooral ook in China heeft Renault grote plannen. Daarvoor heeft het merk al in 2017 een joint-venture opgestart met de Chinese merken Brilliance, Jinbei en het vrij nieuwe merk Huasong. Tussen nu en 2022 moeten er in China zeven nieuwe bedrijfswagens op de markt worden gebracht, verspreid over deze merken. Drie daarvan zullen volledig elektrisch zijn, waarvan één onder de vlag van Renault.