Gereden – Ford Tourneo Connect

ford tourneo connect
De nieuwe Ford Tourneo Connect is weliswaar gebaseerd op een bestelauto, maar hij is gebouwd op hetzelfde platform als de Ford Focus, C-Max en Kuga. De bladveren van de vorige generatie zijn ingeruild voor een moderne achterwielophanging met een torsieas. Het rijgedrag is daardoor aanzienlijk verbeterd. De Tourneo Connect stuurt verrassend goed. De vijf portieren, waarvan twee schuifdeuren en een enorme achterklep, verschaffen toegang tot een gigantisch interieur met een opvallend hoog plafond. De stoelen zijn verschuifbaar en neerklapbaar. In een handomdraai is een bagageruimte met een inhoud van 2.410 liter gecreëerd. Ford levert hem ook als verlengde Grand Tourneo Connect. Deze heeft nóg meer bagageruimte, en voor 800 euro wordt hij omgebouwd tot zevenzitter.
Vooral ongebruikelijk in dit segment is de driecilinder 1.0 EcoBoost-benzinemotor. Deze piepkleine turbomotor met 74 kW (100 pk) maakt in andere Ford-modellen al indruk en presteert ook in de relatief zware Tourneo Connect verbazingwekkend goed. De motor levert veel trekkracht bij lage toeren en hij doet zijn werk vrijwel geruisloos. In bergachtig gebied en bij zware belading stuit de 1.0 EcoBoost echter wel op z’n limiet. Voor het zware werk komen de sterkere 1.6 EcoBoost en 1.6 TDCi-dieselmotoren beter tot hun recht. De CO2-uitstoot van 129 g/km voor de Tourneo Connect 1.0 EcoBoost is het laagst in deze klasse. In ons belastingklimaat heeft dat een gunstig effect op de prijs.
Hij is er vanaf 21.900 euro met standaard airco en een uitgebreid audiosysteem. De Grand is niet beschikbaar met de 1.0 EcoBoost. De prijzen beginnen bij 28.800 euro voor de versie met de 70 kW (95 pk) 1.6 TDCi-dieselmotor. Er is ook een luxere Titanium-uitvoering (+2.000 euro) met Active City Stop, gescheiden klimaatregeling en een groot panoramadak.