achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volkswagen Sharan

Anno 1995 is de grote MPV nog erg populair. Het is een drukbevochten segment met auto’s als de Renault Espace, Citroën Evasion en Peugeot 806. Tijd voor Volkswagen om hierop in te spelen. Dat doet de Volkswagen-groep in samenwerking met Ford. De auto kwam op de markt als Ford Galaxy, Volkswagen Sharan en in 1996 ook als SEAT Alhambra. Aanvankelijk waren logo’s en grille zo’n beetje het enige verschil tussen de drie auto’s, maar een tussentijdse facelift in 2000 bracht meer diversiteit. De naam Sharan is afgeleid van een Perzisch woord dat ‘drager van koningen’ betekent. Lees verder

Volkswagen Sharan uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Anno 1995 is de grote MPV nog erg populair. Het is een drukbevochten segment met auto’s als de Renault Espace, Citroën Evasion en Peugeot 806. Tijd voor Volkswagen om hierop in te spelen. Dat doet de Volkswagen-groep in samenwerking met Ford. De auto kwam op de markt als Ford Galaxy, Volkswagen Sharan en in 1996 ook als SEAT Alhambra. Aanvankelijk waren logo’s en grille zo’n beetje het enige verschil tussen de drie auto’s, maar een tussentijdse facelift in 2000 bracht meer diversiteit. De naam Sharan is afgeleid van een Perzisch woord dat ‘drager van koningen’ betekent.

Stap omhoog
Pas in 2010 verscheen de tweede en huidige generatie. Ford had ondertussen allang een nieuwe eigen Galaxy, dus de MPV-drieling was nu een tweeling. De nieuwe Sharan/Alhambra was niet alleen groter dan het eerste model, maar ook een stuk luxer. Nieuw waren schuifdeuren achter, waar de eerste generatie nog conventionele portieren had.

Eind (niet) in zicht
Na een subtiele tussentijdse facelift staat deze enigszins op leeftijd rakende Alhambra nog altijd in de showrooms, al verdween het model in 2019 wel van de Nederlandse markt. Inmiddels ziet de automarkt er heel anders uit en is er relatief weinig vraag naar dergelijk grote MPV’s. Toch is er nog met geen woord gesproken over een eventuele productiestop van het model. Mocht het toch zo ver komen, dan ligt een opvolger niet voor de hand. Inmiddels biedt Volkswagen ook genoeg alternatieven voor wie met veel mensen op stap moet.