achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volkswagen Golf sportsvan

De Volkswagen Golf is in zijn decennialange carrière in vele carrosserievarianten leverbaar geweest. Naast de gewone hatchbackvarianten waren er ook cabrio’s en sedans en de stationwagenvariant is nog altijd in de showrooms te vinden. In 2004 kwam er een nieuwe uitvoering bij: de Golf Plus. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Volkswagen Occasions hebben we voor je gevonden

De Volkswagen Golf is in zijn decennialange carrière in vele carrosserievarianten leverbaar geweest. Naast de gewone hatchbackvarianten waren er ook cabrio’s en sedans en de stationwagenvariant is nog altijd in de showrooms te vinden. In 2004 kwam er een nieuwe uitvoering bij: de Golf Plus.

De hoogte in
De Plus was echter niet zozeer een directe carrosserievariant van de reguliere Golf. De Plus was in feite een in de hoogte uitgerekte versie van de Golf en had daarmee ook een volledig eigen carrosserie. In zekere zin was de Golf Plus de kleinste MPV van het merk. In 2006 verscheen ook de CrossGolf, een Golf Plus met stoere offroadaankleding.

Hipper
Na een nieuwe Golf was het enkele jaren later, in 2013, ook tijd voor een nieuwe Golf Plus. De auto moest echter wel wat hipper worden dan het eerste model, dus naast een wat strakker en vlotter uiterlijk veranderde ook de naam. Voortaan heette het model Golf Sportsvan. Qua uiterlijk is de auto nu meer een kleine Touran en daarmee iets MPV-achtiger. In 2018 onderging het model een laatste facelift.