achtergrondafbeelding

Autozoeker

Renault Zoe

Met de Zoe mengde Renault zich in 2012 in de markt van volledig elektrische auto’s. De Zoe was daarmee een van de eerste betaalbare volledig elektrische auto’s op de markt. De auto vormt als het ware het elektrische alternatief voor de Clio. Een interessante conceptversie is de E-Sport-uitvoering, waarmee de Zoe werd omgetoverd tot een volledig elektrische hot hatch. Lees verder

Renault Zoe uitvoeringen

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Renault Zoe Occasions hebben we voor je gevonden

Met de Zoe mengde Renault zich in 2012 in de markt van volledig elektrische auto’s. De Zoe was daarmee een van de eerste betaalbare volledig elektrische auto’s op de markt. De auto vormt als het ware het elektrische alternatief voor de Clio. Een interessante conceptversie is de E-Sport-uitvoering, waarmee de Zoe werd omgetoverd tot een volledig elektrische hot hatch.

Technische update
In 2016 werd de Zoe op technisch vlak geüpdatet, waarbij de typenaam wijzigde naar Zoe Z.E. 40. Dat getal staat voor het afgeronde aantal kWh’s van het nieuwe accupakket. De auto werd vanaf dan geleverd in twee varianten: de R90 en R110, naar de afgeronde motorvermogens van de modellen. Eind 2019 introduceerde Renault de tweede generatie van de Zoe. De nieuwe actieradius bedraagt 390 kilometer (WLTP).

Zoe is boos
In 2010, toen de komst van de auto al was aangekondigd, kreeg Renault te maken met een opvallende rechtzaak. Ene Zoe, een vrouw uit Parijs, was het niet eens met de naamkeuze van Renault en vreesde voor pesterijen als de elektrische hatchback ‘haar’ naam zou dragen. Zoals je al merkte: de claim werd afgewezen.