achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mitsubishi Pajero

De eerste Mitsubishi Pajero werd geïntroduceerd in 1982. De naam komt van Leopardus Pajero, de Latijnse naam voor de Pampakat. Het eerste prototype voor de terreinwagen verscheen al in 1973, maar in feite kan zelfs de PX33 (eveneens een prototype) uit 1934 als voorganger worden gezien. Dat was de eerste offroader voor het merk en zelfs in het algemeen de eerste Japanse auto met permanente vierwielaandrijving. Lees verder

Mitsubishi Pajero uitvoeringen

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Mitsubishi Pajero Occasions hebben we voor je gevonden

De eerste Mitsubishi Pajero werd geïntroduceerd in 1982. De naam komt van Leopardus Pajero, de Latijnse naam voor de Pampakat. Het eerste prototype voor de terreinwagen verscheen al in 1973, maar in feite kan zelfs de PX33 (eveneens een prototype) uit 1934 als voorganger worden gezien. Dat was de eerste offroader voor het merk en zelfs in het algemeen de eerste Japanse auto met permanente vierwielaandrijving.

Sterke offroader
Verspreid over vier generaties bleef het concept van de Pajero hetzelfde. De luxe aan boord nam weliswaar verder toe, maar de auto bleef altijd in de eerste plaats een offroader. Daarnaast waren zeker de laatste modellen erg populair bij wie vaak zware trailers moest trekken. De vierde en huidige generatie kwam in 2006 op de markt en heeft in de tussentijd twee keer een facelift ondergaan.

Nieuwe Pajero?
Hoewel het merk in 2014 aankondigde dat het in 2018 een nieuwe generatie Pajero zou introduceren, is de vierde generatie nog altijd de huidige. Wel is het model in enkele landen van de markt gehaald. Ook in Nederland, waar de vraag naar dergelijke terreinwagens te beperkt was geworden. Concrete plannen voor een nieuwe Pajero zijn er nog altijd niet, maar het model zal hoe dan ook onderdeel blijven van het modellenaanbod.