achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mini Paceman

De in 2013 geïntroduceerde Mini Paceman is in feite de driedeurs coupéversie van de Countryman die in 2010 op de markt kwam. Onderhuis en qua uitrusting zijn beide modellen dan ook vrijwel identiek. Ook de Paceman was er dus met zowel voor- als vierwielaandrijving en ook als sportieve John Cooper Works. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De in 2013 geïntroduceerde Mini Paceman is in feite de driedeurs coupéversie van de Countryman die in 2010 op de markt kwam. Onderhuis en qua uitrusting zijn beide modellen dan ook vrijwel identiek. Ook de Paceman was er dus met zowel voor- als vierwielaandrijving en ook als sportieve John Cooper Works.

Standaard sportonderstel
Ondanks de technische basis van de Countryman zit de Paceman qua uitstraling en rijeigenschappen dichter bij de gewone hatchbackmodellen van het merk. De Paceman vormt als het ware het compromis tussen de leuke eigenschappen van de hatchbacks en de extra binnenruimte die de Countryman biedt. Verder onderscheidt de Paceman zich van de Countryman doordat hij standaard een sportonderstel heeft.

Snel over
Hoewel de introductie van de Countryman een goede zet bleek te zijn voor de verkopen van het merk, was dat voor de Paceman een heel ander verhaal. Het model bleek de Mini-koper slechts in beperkte mate te kunnen overtuigen en de verkopen bleven dan ook achter bij de verwachtingen. In 2016 stopte de productie van de Paceman al weer.