achtergrondafbeelding

Autozoeker

Jaguar Xf

Na de XJ is de XF het ‘oudste’ nog leverbare Jaguar-model als het om de naamgeving gaat. De eerste generatie XF werd in 2007 geïntroduceerd als opvolger van de S-Type en veroorzaakte een kleine cultuurschok. Weg waren de klassieke lijnen. Daar stond een strakke, moderne auto met een volledig nieuwe designtaal. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Na de XJ is de XF het ‘oudste’ nog leverbare Jaguar-model als het om de naamgeving gaat. De eerste generatie XF werd in 2007 geïntroduceerd als opvolger van de S-Type en veroorzaakte een kleine cultuurschok. Weg waren de klassieke lijnen. Daar stond een strakke, moderne auto met een volledig nieuwe designtaal.

Generatie twee
De huidige tweede generatie zag in 2015 het levenslicht. De auto had net als de een jaar eerder gepresenteerde XE een aluminium carrosserie. Hoewel er aanvankelijk nog enige vraagtekens werden geplaatst bij de eventuele komst van het model, verscheen in 2017 dan toch ook weer een Sportbrake-variant.

XFR
In 2012 werd de sportieve rijder verblijd met de XFR-S. In de XF was de 5.0-liter V8 uit de XKR-S gelepeld, waarmee de keurige sedan ineens 550 pk sterk was, binnen 4,4 seconden op de 100 km/h zat en doorstoomde tot 299 km/h. Voor de huidige generatie XF heeft Jaguar nog altijd geen R(-S)-uitvoering aangekondigd, dus het is de vraag of die nog komt. Wel is er de R-Sport, een sportief aankledingspakket.