achtergrondafbeelding

Autozoeker

Citroen C4 spacetourer

In 2006 maakten we kennis met de Citroën Grand C4 Picasso, een zevenzits MPV die de C8 opvolgde. Het jaar daarop verscheen ook een variant met vijf zitplaatsen, de ‘gewone’ C4 Picasso. Dit model volgde de Xsara Picasso op. Toch bleven de C8 en Xsara Picasso nog een aantal jaar in productie, naast hun opvolgers. Lees verder

In 2006 maakten we kennis met de Citroën Grand C4 Picasso, een zevenzits MPV die de C8 opvolgde. Het jaar daarop verscheen ook een variant met vijf zitplaatsen, de ‘gewone’ C4 Picasso. Dit model volgde de Xsara Picasso op. Toch bleven de C8 en Xsara Picasso nog een aantal jaar in productie, naast hun opvolgers.

Panoramisch
Een opvallend kenmerk aan zowel de eerste als de in 2013 geïntroduceerde tweede generatie (Grand) C4 Picasso was de panoramische voorruit. Daardoor ontstaat niet alleen een ruimtelijk gevoel en licht interieur, maar heeft de bestuurder ook een veel beter zicht op bijvoorbeeld hoge stoplichten. Is er toch te veel licht, dan kan men grote zonnekleppen naar beneden schuiven waardoor er weer een ‘normale’ voorruit wordt gevormd.

Naamswijziging
In 2016 onderging de (Grand) C4 Picasso een facelift, in 2018 gevolgd door een naamswijziging. De C4 Picasso en Grand C4 Picasso heten voortaan respectievelijk C4 SpaceTourer en Grand C4 SpaceTourer. Hiermee neemt Citroën afscheid van de Picasso-aanduiding voor de ruimtemodellen in het aanbod. Met de naam SpaceTourer sluiten deze modellen, in ieder geval qua naamgeving, beter aan op de crossovermodellen die eerder al enkele Picasso-modellen opvolgden.