achtergrondafbeelding

Autozoeker

Citroen C3 aircross

In Europa is de Citroën C3 Aircross de in 2017 op de markt gebrachte opvolger voor de C3 Picasso. De auto heeft ongeveer hetzelfde formaat, maar geheel volgens de laatste model een meer SUV-achtig uiterlijk. In Latijns-Amerika kent men overigens al veel langer een C3 Aircross. Daar hoort de naam bij een (milde) offroadversie van ook weer de C3 Picasso. Lees verder

In Europa is de Citroën C3 Aircross de in 2017 op de markt gebrachte opvolger voor de C3 Picasso. De auto heeft ongeveer hetzelfde formaat, maar geheel volgens de laatste model een meer SUV-achtig uiterlijk. In Latijns-Amerika kent men overigens al veel langer een C3 Aircross. Daar hoort de naam bij een (milde) offroadversie van ook weer de C3 Picasso.

Gedeelde basis
Terug naar de Europese C3 Aircross. Zoals de meeste hedendaagse auto’s deelt ook deze zijn technische basis met andere modellen. Zo staat hij op hetzelfde platform als de Peugeot 3008 en Opel Crossland X. Ondanks de grotendeels overeenkomende techniek hebben deze drie modellen wel een volledig eigen carrosserie.

Geen Airbumps
De C3 Aircross neemt duidelijk designelementen over van andere Citroën-modellen en dan in het bijzonder de gewone C3. De voor het merk kenmerkende Airbumps zijn echter niet leverbaar voor de Aircross-versie van de C3. Wel kan de Aircross op andere manieren worden gepersonaliseerd, bijvoorbeeld door kleurcombinaties.