achtergrondafbeelding

Autozoeker

Audi Q2

Compacte crossovers zijn erg populair en daar speelt Audi op in met de in 2016 op de markt gebrachte Q2. De auto vult Audi’s SUV-aanbod aan de onderkant aan en vormt zo samen met de A1 een instapmodel voor het merk. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Compacte crossovers zijn erg populair en daar speelt Audi op in met de in 2016 op de markt gebrachte Q2. De auto vult Audi’s SUV-aanbod aan de onderkant aan en vormt zo samen met de A1 een instapmodel voor het merk.

Uitvoeringen
Het motorenaanbod van de Q2 begint bij een 1.0-liter driecilinder turbomotor op benzine. Verder kan men kiezen tussen verschillende viercilinder benzine- en dieselmotoren. De drie ‘gewone’ uitvoeringen zijn de SE, Sport en S-Line. Een opvallende optie is de LED-sfeerverlichting. Afhankelijk van het tijdstip van de dag wordt een andere kleur licht in het interieur geschenen.

Nieuwe varianten
Vanaf begin 2019 is de Q2 ook te bestellen als sportieve SQ3. Dat is met 300 pk onder de kap meteen een serieus snelle uitvoering. Al in 4,8 seconden is de 100 km/h bereikt en de auto stoomt meteen door tot de standaard 250 km/h. Verder heeft de Q3 er sinds 2017 in de vorm van de Volkswagen T-Roc een direct tweelingbroertje bij.