
Review – Toyota Hilux Hybrid 48V (2025), de Nokia 3310 onder de auto’s
Ietsje zuiniger, maar vooral veel soepeler
![]() |
Door Bart Oostvogels. Mede-hoofdredacteur AutoRAI.nl en MotorRAI.nl. In de wieg gelegd als automotive journalist. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter! Als het maar wielen heeft. |

Toyota breidt zijn aanbod aan hybride aandrijflijnen uit met de Hilux 48V Hybrid. Althans, dat zou je denken als je deze type-aanduiding ziet. Feitelijk gaat het hier niet om een volwaardige hybride, maar om een mild-hybride. Wat heeft de Toyota Hilux Hybrid 48V dan precies te bieden? En wat merk je van die ‘elektrotechniek’?
Toyota Hilux heeft iconische status
De Toyota Hilux is sinds 1968 op de markt en wereldwijd herkenbaar als robuuste pick-up. Sinds de marktintroductie heeft Toyota er al meer dan 27 miljoen van verkocht. Dat is bizar veel! Om de Hilux mee te laten gaan met de tijd, werkt Toyota aan diverse oplossingen. Deze Toyota Hilux Hybrid 48V is er eentje van. Maar het merk komt in 2026 ook met een batterij-elektrische Hilux op de markt. Ook werkt Toyota aan een volwaardige hybride Hilux, naar verluidt zelfs met een benzinemotor. Maar ook diesel sluit Toyota niet uit.
Sterker nog: diesel is nog altijd ongelofelijk belangrijk, helemaal in landen waar de (laad)infrastructuur nog in de kinderschoenen staat. Daarom heeft ook deze Toyota Hilux Hybrid 48V een turbodieselmotor. Dat is op dit moment de beste oplossing wereldwijd. Belangrijk, want de Hilux wordt in alle landen op de wereld verkocht, behalve in China en in de Verenigde Staten. Ongeveer 30 procent van de Toyota Professional-verkopen in Europa is een Hilux. Het model heeft een marktaandeel van 20 procent in Europa. Het is en blijft een werkpaard, ook als mild-hybride.
Toyota Hilux Hybrid 48V (2025) – REVIEW – AutoRAI TV
Alleen als Double Cab
De Toyota Hilux Hybrid 48V is alleen leverbaar als Double Cab. Dat komt omdat de 48V-batterij onder de achterbank is geplaatst. Anders heeft Toyota geen ruimte voor de batterij. De body-on-frame-constructie blijft behouden, net als het ladderchassis. Hij is 5.325 mm lang, 1.900 mm breed en 1.815 mm hoog. De laadbak is 1.525 mm lang. Het laadvermogen bedraagt 1.000 kg en het geremde trekgewicht komt uit op 3.500 kilogram. Cijfers waar je als ondernemer vast en zeker blij van wordt.

Mild-hybride ondersteuning
De bekende 2,8-liter viercilinder dieselmotor levert in deze uitvoering 150 kW (204 pk) en 500 Nm. De viercilinder dieselmotor is voorzien van common-rail injectie, een variabele turbo en een watergekoelde intercooler. De emissienormen worden gehaald met een combinatie van dieseloxidatiekatalysator, SCR-katalysator en een dieselpartikelfilter. De motor is ook geschikt voor HVO100-diesel, een hernieuwbare, niet-fossiele brandstof. De beproefde 2,8-liter, 16-kleppen dieselmotor voldoet aan de Euro 6d-emissienorm en levert het piekvermogen van 204 pk bij 3.400 toeren per minuut. Het koppel van 500 Nm is voorhanden tussen 1.600 en 2.800 toeren per minuut. De huidige dieseltechniek is niet geschikt voor een full-hybrid systeem, maar wel voor mild-hybride ondersteuning.
De toevoeging van het 48V-systeem verhoogt op papier de efficiëntie maar ook het rijcomfort. Een elektromotor-generator van 12 kW (16 pk) en 65 Nm ondersteunt de dieselmotor bij accelereren. Dat voel je ook echt. Bij lagere toeren heb je veel meer ‘push’. Alles is gekoppeld aan een compacte 48V lithium-ion batterij van 7,6 kg, geplaatst onder de achterbank. De elektromotor drijft ook het 12V-systeem aan via een DC/DC-converter. Tijdens het remmen wordt energie teruggewonnen, wat bijdraagt aan een lager verbruik en extra remkracht. De MHEV-techniek ontbreekt overigens op de meer hardcore Toyota Hilux GR Sport.

Sneller starten
De elektromotor maakt het stop-startsysteem sneller en stiller. Doordat de startmotor niet nodig is, herstart de dieselmotor soepeler. In stadsverkeer zorgt het extra koppel voor snellere gasrespons en een meer lineaire acceleratie. Volgens Toyota kan het brandstofverbruik tot 7% lager uitvallen vergeleken met de conventionele dieselvariant. In het terrein levert het systeem ook voordeel op. De elektromotor zorgt voor een gecontroleerdere acceleratie bij lage snelheden, en het regeneratief remmen ondersteunt tijdens afdalingen. Het stationair toerental daalt naar 600 toeren per minuut voor betere controle. Omkijken naar het MHEV-systeem heb je niet.
Toyota Hilux Hybrid 48V heeft ook Multi-terrain Select
Voor het eerst is de Hilux uitgerust met het Multi-terrain Select-systeem. Hiermee pas je de afstemming van het stabiliteitssysteem aan op de ondergrond. Er zijn vijf standen: Dirt, Sand, Mud, Deep Snow en Rock. Ook is er een automatische modus. Dit systeem regelt wielspin en motorvermogen voor optimale tractie. De bodemvrijheid bedraagt 310 mm. De aan- en afrijhoeken zijn respectievelijk 29 en 26 graden. Daarmee blijft de Hilux inzetbaar in ruige omstandigheden.
Mild-hybride ook bestand tegen water
Toyota heeft de Hilux Hybrid 48V geschikt gemaakt voor waterdoorwading tot 700 mm. De batterij en converter zijn waterdicht, de aandrijfriem is versterkt en voorzien van antislipvoorzieningen.

Interieur Toyota Hilux Hybrid 48V
Binnenin biedt de Hilux Hybrid 48V een comfortabele cabine met vijf zitplaatsen. Het dashboard is voorzien van een 8-inch scherm met het nieuwste Toyota Smart Connect-systeem. Dit omvat cloud-based navigatie, actuele verkeersinformatie, spraakbesturing en smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto (beide draadloos). Afhankelijk van de uitvoering is bediening op afstand via een app mogelijk. Daarmee kun je onder meer de deuren vergrendelen of de airco activeren.
Veiligheid
De nieuwste generatie Toyota Safety Sense is standaard. Het Pre-Collision System herkent voetgangers, fietsers en tegemoetkomend verkeer, ook in complexe situaties. Lane Departure Alert houdt rekening met belijning en wegranden. Adaptive Cruise Control werkt samen met Road Sign Assist en past automatisch de snelheid aan. Adaptieve grootlichtassistent (AHB) regelt automatisch het groot- en dimlicht. Dit verhoogt het zicht zonder andere weggebruikers te verblinden.
Wat kan er beter aan de Toyota Hilux?
De Toyota Hilux is een op-en-top werkpaard, maar helemaal perfect is de pick-up niet. De zitpositie kan bijvoorbeeld beter. Ook de verstelbaarheid van de stuurkolom is vrij beperkt, met name in de diepteverstelling. Maar je moet ook niet vergeten dat de Hilux een wereldauto is. Het interieur is om die reden afgestemd op wereldwijde kopers. In sommige landen zijn die wat kleiner en in andere landen weer wat groter. Toyota heeft gekozen voor de gulden middenweg. Dus ergens is het ook te begrijpen dat de fabrikant ergens concessies moest doen. Op het gebied van garantie is er helemaal niets te klagen: je krijgt 10 jaar of tot 200.000 kilometer garantie. Op dat gebied is de Hilux onverslaanbaar. Ook in algemene zin geeft deze Toyota een indruk die vergelijkbaar is met de Nokia 3310. Niet kapot te krijgen dus, hoe groot de klap of uitdaging ook mag zijn. Dankzij mild-hybride techniek is de pick-up op papier ook weer iets zuiniger. Dat is mooi meegenomen.
Technische specificaties Toyota HIlux Hybrid 48V
- Motor: 2,8-liter 1GD-FTV vier-in-lijn turbodiesel
- Motorinhoud: 2.755 cc
- Vermogen: 150 kW (204 pk) tussen 3.000 en 3.400 toeren per inuut
- Koppel: 500 Nm tussen 1.600 en 2.800 toeren per minuut
- Vermogen elektromotor: 12 kW
- Koppel elektromotor: 65 Nm
- Batterij: 48V lithium-ion
- Topsnelheid: 175 km/u
- 0-100 km/u: 10,7 seconden
- Gemiddeld brandstofverbruik: 10 tot 10,2 l/100 km
- CO2-emissie (WLTP): 262-266 g/km
- Gewicht: 2.165 tot 2.360 kilogram
- Geremd trekgewicht: 3.500 kilogram
- Ongeremd trekgewicht: 750 kilogram
- Lengte: 5.325 mm
- Breedte: 1.855 tot 1.900 mm
- Hoogte: 1.865 mm
- Wielbasis: 3.085 mm
































