Deze pechhulp kan je veel tijd schelen
We zetten verschillende opties op een rij
Stilstaan is nooit leuk. Helemaal niet als je veel kilometers maakt, of dat nu in Nederland of in het buitenland is. Als kilometervreter wil je uiteraard verzekerd zijn van de beste pechhulp. Deze pechhulp kan je veel tijd schelen bij pech.
Pech onderweg
Of je nu in een splinternieuwe auto of een klassieker rijdt. Pech onderweg kan iedereen overkomen. Ook wij van de redactie hebben helaas meer dan genoeg ervaring met bivakkeren op de vluchtstrook. Een kapotte turbo, lege accu en zelfs een afgebroken handvat van een achterklep. Er zijn genoeg verhalen te vertellen. In zulke gevallen wil je het liefst zo snel mogelijk geholpen worden, je hebt tenslotte een (zakelijke) afspraak waar je heen moet. Stilstand is achteruitgang en tijd kost geld, zeker als ondernemer.
Vertrouwen op je bedrijfsauto
Mocht je stranden dan denk je al snel aan de pechhulpdienstverlening van de ANWB: de Wegenwacht. Wist je dat Wegenwacht de gemiddeld 1,2 miljoen keer per jaar hulp verleent? En dat 1,5 miljoen mensen jaarlijks contact opnemen met de ANWB? Pech komt nooit op het juiste moment, zeker niet als ondernemer. Of je nu bloemist of bouwvakker bent, één auto bezit of meerdere bestelbussen; je boterham verdien je mede dankzij je auto. Goede pechhulp is dus essentieel, maar het regelen daarvan kan omslachtig zijn.
Wegenwacht van de Zaak
Om als ondernemer tijd en geld te besparen biedt de ANWB speciaal voor ZZP’ers en het MKB Wegenwacht voor de Zaak aan. Met dit zakelijk lidmaatschap ben je zowel privé als zakelijk verzekerd van pechhulp onderweg. De ANWB biedt speciale pakketten aan voor ZZP’ers, het MKB. Meer dan 900 Wegenwachten doen er alles aan om je eigen (bestel)auto zo snel mogelijk weer de weg op te krijgen. Daarbij draaien zij hun hand ook niet om voor een aanhangwagen met pech.
Drie pechhulppakketten
Speciaal voor zakelijke rijders heeft de ANWB drie pechhulppakketten samengesteld: Nederland Standaard, Europa Standaard en Europa Compleet.
Nederland Standaard (7,25 euro per maand)
- ANWB-bedrijfslidmaatschap
- Pechhulp in Nederland
- Pechhulp in de woonplaats / vestigingsplaats
- Pechhulp aanhangwagen
- 4 dagen vervangend vervoer Nederland
- Haal- en brengservice vervangende auto Nederland.
Europa Standaard (12 euro per maand)
- ANWB-bedrijfslidmaatschap
- Pechhulp in Nederland
- Pechhulp in de woonplaats / vestigingsplaats
- Pechhulp aanhangwagen
- 4 dagen vervangend vervoer Nederland
- Haal- en brengservice vervangende auto Nederland
- Pechhulp in Europa
- 30 dagen vervangend vervoer EU
- Repatriëring naar Nederland
Europa Compleet (14 euro per maand)
- ANWB-bedrijfslidmaatschap
- Pechhulp in Nederland
- Pechhulp in de woonplaats / vestigingsplaats
- Pechhulp aanhangwagen
- 4 dagen vervangend vervoer NL
- Haal- en brengservice vervangende auto NL
- Pechhulp in Europa
- 30 dagen vervangend vervoer EU
- Repatriëring naar NL
- Passend vervoer buitenland
- Personenhulp buitenland
- Hotelservice bij pech onderweg
Overzichtelijk gefactureerd
Mocht jijzelf of één van je werknemers pech krijgen dan is er geen onnodig gedoe met bonnetjes en declaraties. Pechhulp wordt namelijk per kenteken geregistreerd, ongeacht of de berijder zakelijke – of privékilometers maakt. Pechgevallen worden vervolgens overzichtelijk gefactureerd op een BTW-factuur, wel zo handig voor de fiscus. In een handige online omgeving kun je eenvoudig het lidmaatschap beheren, extra kentekens toevoegen en facturen inzien.
ANWB Mobiliteitskaart
Optioneel is het mogelijk om Wegenwacht voor de Zaak uit te breiden met de ANWB Mobiliteitskaart . Die is exclusief voor leden van Wegenwacht voor de Zaak en biedt diverse voordelen. Je kan met de kaart tanken, parkeren, of reizen met het openbaar vervoer, de OV-fiets, Uber en Greenwheels. De gemaakte reiskosten krijg je op één factuur gepresenteerd.
Achteraf is er nooit gedoe over bonnetjes of het voorschieten van bedragen. Verder zijn alle facturen en transacties in de persoonlijke Mijn ANWB Mobiliteitskaart-omgeving te bezichtigen. Zo houd je grip op de kosten. Ook is het mogelijk om de elektrische auto op te laden met de Mobiliteitskaart. Een bezoekje aan de wasstraat behoort ook tot de mogelijkheden.
ANWB Mobiliteitskaart één jaar lang gratis
De maandelijkse kosten van de Mobiliteitskaart bedragen 4,99 euro exclusief BTW per maand (per kaart). Verder betaal je per gebruikte dienst de standaard gebruikerskosten en bij sommige producten ook de transactiekosten (bijvoorbeeld parkeren).
Gebruik je de kaart niet? Dan betaal je alleen de abonnementskosten. Je krijgt de Mobiliteitskaart nú 1 jaar lang gratis bij het afsluiten van een Wegenwacht voor de Zaak-lidmaatschap.
Wil je meer informatie over Wegenwacht voor de Zaak of de Mobiliteitskaart? Kijk dan op de website van de ANWB.