achtergrondafbeelding

Autozoeker

Toyota Avensis

De Toyota Camry heeft in (ons deel van) Europa altijd maar een bescheiden rol gespeeld. De rol van vlaggenschip werd bij ons in feite ingenomen door de Carina II en daarna de Carina E. Dit model werd in 1997 afgelost door de nieuwe Avensis, die eveneens leverbaar was als sedan, liftback en stationwagen. De auto wist in verkopen nog beter te presteren dan de Carina-modellen. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Toyota Camry heeft in (ons deel van) Europa altijd maar een bescheiden rol gespeeld. De rol van vlaggenschip werd bij ons in feite ingenomen door de Carina II en daarna de Carina E. Dit model werd in 1997 afgelost door de nieuwe Avensis, die eveneens leverbaar was als sedan, liftback en stationwagen. De auto wist in verkopen nog beter te presteren dan de Carina-modellen.

Goede verkopen
In 2003 verscheen de tweede generatie, waarbij de naam Avensis behouden bleef. Dezelfde carrosserievormen bleven in de prijslijst staan, hoewel de liftback nu wel veel meer op de sedan leek. In 2009 verscheen de derde generatie, die bij een facelift in 2015 zijn huidige vorm aannam. De liftbackversie kwam bij deze generatie te vervallen. Ondanks zijn relatief hoge leeftijd weet het model in heel Europa gezien nog altijd goed te verkopen.

Dubbele opvolging
Momenteel wordt alleen de stationwagenvariant nog in ons land verkocht en op veel markten is de Avensis al in zijn geheel verdwenen. Een directe opvolger komt er niet, waarmee de Avensis-lijn dus stopt. De auto zal worden opgevolgd door zowel de kleinere Corolla als de grotere Camry. Twee bekende namen uit de Toyota-geschiedenis, die dus weer zullen terugkeren naar ons land.