achtergrondafbeelding

Autozoeker

Tesla Model y

Tesla blijft haar modellenaanbod uitbreiden. Na de Models S, X en 3 (en de Semi voor de vrachtwagenmarkt) presenteerde het begin 2019 haar nieuwste toevoeging: de Model Y. Deze keer gaat het om een compacte crossover-SUV op basis van de Model 3. Sterker nog, ook in visueel opzicht is het een soort in de hoogte opgerekte versie daarvan. Ook heeft de auto trekjes van de grotere Model X. Technisch komt de Model Y voor een groot deel met de andere modellen overeen. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Tesla blijft haar modellenaanbod uitbreiden. Na de Models S, X en 3 (en de Semi voor de vrachtwagenmarkt) presenteerde het begin 2019 haar nieuwste toevoeging: de Model Y. Deze keer gaat het om een compacte crossover-SUV op basis van de Model 3. Sterker nog, ook in visueel opzicht is het een soort in de hoogte opgerekte versie daarvan. Ook heeft de auto trekjes van de grotere Model X. Technisch komt de Model Y voor een groot deel met de andere modellen overeen.

Humor
Het merk Tesla laat ook graag zien dat het wel in is voor een grapje. Zo zitten in het infotainmentsysteem verschillende zogenaamde ‘easter eggs’ verwerkt, kleine grapjes die je in de menu’s moet zien te ontdekken. Ook in de modelnamen zit zo'n easter egg. Zet je de Models op de juiste volgorde achter elkaar, dan krijg je het woord ‘S3XY’.

Geduld
Wie geïnteresseerd is in de Model Y moest wel even geduld hebben: pas eind 2021 werden de eerste exemplaren in ons land leverbaar. Met de Y is Tesla overigens nog niet klaar met het introduceren van nieuwe modellen. Zo komt het binnen de komende paar jaar nog met een nieuwe Roadster en ook een productieversie van de Cybertruck (of in ieder geval een pick-up-model) staat in de planning.

Technisch

Motortype elektrisch
Capaciteit 60 kWh
Aandrijving achterwielen
Actieradius 390
Vermogensrange 150 tot 340 kW

Prestaties

Systeemvermogen 150 kW (204 pk)
Systeemkoppel 350 Nm
Acc. 0-100 km/u 6,3 s
Topsnelheid 193 km/u

Algemeen

Transmissie vaste overbrenging
Carrosserietype 5-drs. SUV
Euro NCAP 5 sterren
Marktintroductie ca. 2021
Laatste facelift n.v.t.
Garantie 3 jaar
Vanafprijs € 47.000 (verwacht)
Bijzonderheden Met de introductie van de Model Y is het modellenaanbod van Tesla voorlopig even compleet en spellen de letters van de modellen het woord 'S3XY'.

Afmetingen/gewichten

L x B x H 4.775 x 1.850 x 1.600 mm
Wielbasis 2.875 mm
Massa leeg 1.700 kg

Verbruik

Energielabel A