achtergrondafbeelding

Autozoeker

Skoda Kodiaq

In 2016 werd Skoda’s modellenaanbod aan de bovenkant aangevuld met de eerste SUV van het merk: de Kodiaq. De auto is vernoemd naar de kodiakbeer, maar er is ook de stad Kodiak op het gelijknamige eiland bij Alaska. Als onderdeel van de promotiecampagne van de auto werd die stad voor één dag omgedoopt tot Kodiaq. Overigens heeft ook Chevrolet een model met de naam Kodiak: een alleen in Amerika geleverd vrachtwagentype. Lees verder

In 2016 werd Skoda’s modellenaanbod aan de bovenkant aangevuld met de eerste SUV van het merk: de Kodiaq. De auto is vernoemd naar de kodiakbeer, maar er is ook de stad Kodiak op het gelijknamige eiland bij Alaska. Als onderdeel van de promotiecampagne van de auto werd die stad voor één dag omgedoopt tot Kodiaq. Overigens heeft ook Chevrolet een model met de naam Kodiak: een alleen in Amerika geleverd vrachtwagentype.

Veelzijdig
De Kodiaq is leverbaar in uiteenlopende uitvoeringen, van de stoere Scout tot de luxe L&K. Die letters staan natuurlijk voor Laurin & Klement, de oprichters van het merk en de naam die de autotak van het bedrijf in de begintijd droeg. Ook sportiviteit is de zevenpersoons SUV niet vreemd: er is een heuze RS-uitvoering, die zelfs het Nürburgring-record voor snelste (zevenpersoons) SUV in handen heeft.

Kodiaq GT
Inspelend op de wereldwijd gezien groeiende markt voor coupé-achtige SUV’s presenteerde Skoda in 2018 de Kodiaq GT. Dat is een nieuwe carrosserievariant voor de SUV, waarbij de auto dus een meer aflopende daklijn krijgt. Helaas voor de liefhebber: de GT zal voorbehouden blijven aan de Chinese markt.